6 tunsori care nivelează eficient ovalul feței!

Cum să mă tund pentru a arăta mai tânără? Aceasta este întrebarea pe care și-o pune fiecare femeie trecută de 40-50 de ani. Răspunsul meu este să începi prin a nivela corect ovalul feței. Cum poți face acest lucru? Prin 6 tunsori elementare, ușor de aranjat, prezentate în colecția de mai jos.

Tunsoarea în cascadă reprezintă o soluție universală și versatilă, care corectează foarte armonios trăsăturile feței și forma capului, făcând să arăți atrăgător, stilat și sofisticat. Structura gradată și stratificată a acesteia îți face coafura să arate voluminos, ușor deranjat, dar îngrijit și echilibrat, reîmprospătând tenul și nivelând trăsăturile feței.

O tunsoare scurtă, stratificată, sferică, constituie soluția ideală pentru un aspect proaspăt și revigorant. Pentru a obține un asemenea efect, imediat după spălare, ridică în sus părul de la rădăcini cu un uscător sau un fier ondulat, după care aranjează-l pe întreaga lungime. E foarte important să nu atingi rădăcinile cu aparatul fierbinte, deoarece va avea de suferit volumul. Pentru evidențierea texturii poți apela la ceară, spray sau pudră pentru volumul rădăcinilor.

Șuvițele libere, ușor neglijente, în stilul “Shaggy”, conferă părului o alură libertină, cochetă și jucăușă. În prima imagine e afișată o coafură bob gradată, cu breton alungit. În acest sens este foarte important ca bretonul să nu fie un element distinct, izolat, ci o completare cursivă, care se îmbină armonios cu restul masei. Imaginea de jos prezintă o tunsoare cu mai multe straturi și forme combinate.

Cine poartă o tunsoare bob știe foarte bine că aceasta este versatilă și întotdeauna actuală, indiferent de trăsăturile feței, vârstă sau stil. Stilul poate varia, dar structura gradată rămâne în vogă. De ce? Pentru că este garantul unui look clasic, stilat și degajat. Iar doamnelor de o vârstă elegantă le recomand să lase bretonul mai scurt, decât lungimea curentă a părului, acest lucru diluând eficient ovalul neregulat al feței.

O tunsoare scurtă, aranjată voluminos, cu fața descoperită reprezintă o soluție ideală pentru doamnele în vârstă, care vor să-și păstreze look-ul sofisticat și nițel autoritar. Dar ca reacția chimică să aibă loc, e nevoie de un strat simțitor și impecabil de machiaj.

Am menționat anterior că bobul este foarte versatil și poate fi adaptat eficient la diverse stiluri. De asemenea, poate varia și lungimea părului, dar modul de aranjare în partea superioară a cefei trebuie să rămână neschimbat, adică părul să fie suficient de lung, altfel coafura va arăta ridicol.