6 trucuri mici ce țin de garderobă și stil, care îți vor reîmprospăta imaginea!

În căutarea elixirului tinereții și frumuseții, multe femei uită să aibă grijă de pielea feței, să lupte împotriva ridurilor și să își ascundă părul gri. Să scapi viziual de câțiva ani și să îți reîmprospătezi imaginea te vor ajuta câteva trucuri și sfaturi împărtășite de stiliști.

Iată 6 sfaturi simple de care să ții cont pentru a arăta mai tânără! 

Fii mai îndrăzneață

Chiar și de la femeile de 30 de ani poți auzi expresii de genul „nu e pentru vârsta mea” sau „nu arată solid, nu mai sunt o fetiță”. Dar ce să mai spunem de femeile cu vârsta de 40 sau 50 de ani, care au și mai multe stereotipuri de acest fel în cap?!

Stiliștii recomandă să devii mai îndrăzneață și să îți permiți mai multe experimente vestimentare. Cel mai bine este să începi cu accesoriile – să faci cu ajutorul lor un accent de culoare în întreaga imagine. De exemplu, poți folosi o eșarfă de nuanță intensă pentru început, apoi o bluză cu imprimeu stilat sau o fustă de culoare aprinsă.

Îndrăgește imprimeurile

Nu toate imprimeurile sunt la fel de „utile” – unele pot, dimpotrivă, să te facă să arăți mai în vârstă sau pot atrage atenția asupra imperfecțiunilor. De aceea, în această regulă este important să respecți măsura și să urmezi recomandările stiliștilor.

Opțiunea ideală sunt modelele mici (cum ar fi polka dot) și dungile orizontale subțiri. Pe când, imprimeurile mari, dungile late, inserțiile mari de culori aprinse nu este de dorit să fie purtate după 40 – 50 de ani.

„Luminează-ți” fața

Cu cât hainele sunt mai deschise, cu atât mai tânără și veselă va fi imaginea ta. Nu este neapărat să porți doar bluze sau rochii de culori deschise.

Experții în stil recomandă să recurgi la un mic truc – gulerul alb, funde sau eșarfe. Un element de decor similar poate fi pe o cămașă, bluză, tricou polo sau rochie.

Joacă-te cu culorile

Anumite culori te fac să pari mai tânără. Kate smith, o expertă recunoscută la nivel mondial în coloristică, explică: „Odată cu vârsta, nuanța părului și a pielii se schimbă ușor. De aceea, culorile care te avantajau acum 5 ani îți pot sublinia defectele în prezent”.

Poartă blugi

Blugii ar trebui să fie prezenți în fiecare garderobă, indiferent de vârstă sau aspect fizic. Însă ar trebui să fie blugii „potriviți” care pun accent pe atuurile figurii.

Pentru a arăta mai tânără nu ar trebui să alegi modele skinny, strâmte pe corp. Stiliștii te sfătuiesc să porți blugii mai liberi, de preferință cu o centură elastică și suflecați la glezne. În combinație cu o pereche de pantofi bine aleși, aceștia vor fi opțiunea ideală pentru crearea unei ținute stilate.

Folosește accesorii

Avantajul accesoriilor este că arată bine la orice vârstă. Te ajută să „împropătezi” orice ținută ai alege. Folosește:

-Genți;
-Centuri;
-Pălării și accesorii de păr;
-Bijuterii;
-Încălțăminte.

În ceea ce ține pantofii, este important să găsești limta dintre confort și frumusețe. Încălțămintea prea „confortabilă” te poate face să pari mai în vârstă. Iar pantofii cu tocuri prea înalte îți vor crea disconfort și pot dăuna sănătății.