6 trucuri de îngrijire a coafurii, de la femeile al căror păr arată întotdeauna perfect!

Coafura este unul din elementele ținutei la care bărbații atrag atenția în primul rând. Aceasta dă tonul întregii imagini și de integritatea sa depinde încrederea în sine a fiecărei femei. Prin urmare, părul trebuie să arate impecabil, iar astăzi discutăm despre 6 trucuri elementare, care te pot ajuta semnificativ în acest sens.

Așadar, femeile cu părul impecabil:

1. Lasă părul pe mâna profesioniștilor!

Ca tunsoarea să arate impecabil și să se integreze armonios în imaginea generală, aceasta trebuie să corespundă tipajului tău, să se potrivească cu trăsăturile feței, nuanța acesteia și stilul vestimentar, să țină cont de textura părului, viteza de creștere a sa și modalitățile tradiționale de aranjare. Indiferent cât de iscusită ai fi la acest capitol, doar un stilist profesionist, cu experiență și gândire abstractă poate să ia în considerare toți acești factori și să-i încadreze sinergic într-o coafură perfectă. Prin urmare nu te zgârci.

2. Își spală capul corect.

Cum? Cu apă rece sau în cel mai rău caz la temperatura camerei și respectând cu strictețe următoarea succesiune: părul se înmoaie în apă, se toarnă o cantitate moderată de șampon în palme, se face spumă și se aplică la rădăcini, după care se masează și se distribuie uniform pe toată suprafața capului. Într-un final, bineînțeles, se clătește.

3. Aplică balsamul înaintea spălării, ci nu invers.

În acest fel, poți împușca doi iepuri dintr-o singură lovitură. Părul devine ușor de pieptănat și capătă luciu, iar firele rezistă contra grăsimii pe o perioadă și mai lungă.

4. Nu uită să îngrijească și de pielea capului.

Principiul e cât se poate de simplu. O piele sănătoasă – un păr sănătos. Cojile de pe pielea capului și mătreața ne dau bătăi de cap tuturor. Iar pentru a te debarasa de ele, trebuie să cureți atent și eficient capul în fiecare săptămână cu ajutorul unui tampon de bumbac umezit în ulei de arbore de ceai, cu care trebuie să treci uniform pe întreaga suprafață a capului. Iar dacă buzunarul îți permite, ar fi și mai bine să urmezi o procedură de peeling pentru înlăturarea acestora.

5. Se piaptănă foarte rar.

Cu cât mai puțin îți deranjezi părul, cu atât mai sănătos este acesta. Miturile despre 100 de pieptănări pe zi au fost demult consumate și depășite.

6. Dau prioritate soluțiilor organice.

Vopseaua organică nu dăunează deloc părului, ci dimpotrivă, îl face mai dens, saturat și strălucitor. Iar în ceea ce privește calitatea, demult a egalat soluțiile clasice.