6 semne mai puțin evidente că partenerul nu te mai iubește ca înainte!

Oare mai crede cineva în cuvinte de dragoste în al doilea deceniu al secolului XXI? Profund mă îndoiesc. Cu părere de rău, faptele mereu demonstrează că vorbele sunt goale și nu valorează nimic. Iar dragostea se manifestă exclusiv prin fapte, ierta-m-ar poeții, mai cu seamă dacă vorbim de bărbați. Tot faptele sunt cele care trădează absența iubirii, chiar dacă buzele șoptesc cuvinte frumoase. Prin urmare, hai să vedem împreună care sunt acele fapte care semnalează că partenerul nu te mai iubește ca înainte și că e timpul să faci o schimbare.

1. Nu mai este gelos

Îți poți imagina un bărbat îndrăgostit, care să nu fie deloc gelos pe iubita sa? Cu greu. În primul rând, a fi gelos e ceva natural și nu confunda asta cu gelozia bolnavă. Orice bărbat care-și iubește femeia rămâne vigilent la anturajul acesteia, chiar dacă nu demonstrează vădit acest lucru.

Lipsa totală a geloziei e un semnal prost, care trădează atitudinea indiferentă a acestuia, sau mai rău, pregătirea latentă a lui de a pune capăt relației voastre. Totuși, nu confunda un nivel moderat, sănătos, de gelozie cu crizele violente, născute din anxietatea și lipsa de încredere în sine a partenerului tău.

2. Evită să vorbească despre viitorul vostru comun

Bărbaților nu le place să poarte discuții lipsite de sens. Prin urmare, dacă iubitul tău evită toate subiectele legate de viitor, vise, planuri și scopuri comune, se prea poate ca acesta să-și pregătească terenul de retragere. Multe femei își dau seama prea târziu despre acest lucru sau refuză să creadă că așa ceva li se poate întâmpla.

De cealaltă parte, bărbatul care nu e sigur în sentimentele sale, nu vrea să-i creeze așteptări false femeii pe care a iubit-o, de aia se eschivează de la subiect, invocând cele mai diverse motive.

3. Te critică cu regularitate

Înțelepciunea normandă subliniază subtil că „dragostea este oarbă, dar căsătoria îndreaptă acest defect”. O persoană îndrăgostită are tendința de a idealiza și romantiza obiectul adorației sale, trecând cu vederea peste defectele vădite și mai puțin vădite ale acestuia.

Dar unde dragoste nu e, nimic nu e. Când sentimentele dispar, dispare și imunitatea celui de-al doilea subiect. Bărbatul înțelege că aleasa sa nu e atât de unică și neobișnuită cum părea la prima vedere și atunci scoate artileria grea, lansând tot felul de observații cu privire la greutatea în plus, obiceiurile enervante sau ideile stupide ale acesteia. Iar femeia iubitoare se conformează. Astfel, suferă ambii, ea care trebuie să renunțe la propria identitate și el care trebuia să rabde o persoană pe care nu o mai iubește.

4. Evită discuțiile de suflet

Orice bărbat, din când în când, simte necesitatea firească de a-și împărtăși gândurile, trăirile, sentimentele. Și cine altcineva dacă nu femeia iubită îl poate asculta și ajuta să ia o decizie corectă? Dacă acesta nu mai vorbește cu tine despre problemele care-l frământă și nu manifestă interes pentru trăirile tale interioare, înseamnă că dragostea a luat sfârșit.

5. Este indiferent față de starea ta de spirit

Cuvântul cheie – indiferent. Pentru el nu contează dacă ești tristă, îngrijorată, speriată sau exaltată dacă nu te mai iubește. Acesta va face tot posibilul să reducă interacțiunea cu tine ca problemele sau succesele tale să-l afecteze cât mai puțin.

6. Ochii nu-i mai licăresc ca înainte

Orice om care a iubit sau a fost iubit vreodată știe la ce ne referim. Iubirea se citește în priviri, iar ochii sunt cei care marchează prezența sau trădează absența acesteia.