6 invenții din secolul XVIII, care au frapat o lume întreagă! Câteva sunt folosite și în prezent!

Omenirea a fost întotdeauna foarte preocupată de crearea invențiilor menite să-i ușureze viața. Cu toate acestea, uneori arată atât de ciudat sau au o funcționalitate atât de banală încât sunt capabili să capteze imaginația chiar și a unui profan modern sofisticat. Mai mult, unele dintre ele, deși s-au scufundat în uitare, ar fi utile și astăzi. Iată 6 invenții originale ale trecutului care vor uimi chiar și o persoană modernă.

1. Mecanism de citire a mai multor cărți
Perioada secolului al XVIII-lea este cunoscută în istorie sub numele de Iluminism, așa că în acel moment au fost inventate un număr considerabil de dispozitive pentru a facilita procesul educațional. Cu scopul de a optimiza atât locul de muncă, cât și învățarea în sine, a fost conceput un dispozitiv care vă permite să citiți șapte cărți în același timp. Pentru a face acest lucru, a fost pur și simplu necesar să se rotească mecanismul, trecând de la un panou pe care a fost plasată următoarea lucrare sau monografie la alta.

2. Tren electric pentru ofițeri de poliție
Un proces precum monitorizarea respectării limitei de viteză a vehiculelor pe carosabil este o componentă importantă în prevenirea accidentelor pe carosabil. Tunelurile nu fac excepție. Cu toate acestea, este foarte problematic pentru polițiști să urmărească limita de viteză în astfel de condiții. Pentru a rezolva această problemă a fost dezvoltat un tren electric special, care a făcut posibilă controlul vitezei de mișcare a transportului, fără a interfera cu mașinile în sine. Desigur, această tehnologie nu a câștigat popularitate și a rămas o relicvă a anilor cincizeci ai secolului trecut, dar ideea în sine s-a distins prin creativitate și practicitate.

3. Bicicleta pentru familie
Ciclismul este o escapadă excelentă în weekend și o activitate în aer liber pentru întreaga familie. Cu toate acestea, pistele adaptate pentru această distracție nu sunt peste tot, în plus, nu toată lumea poate avea proprii „cai” cu două roți. Aparent, cu scopul de a rezolva toate aceste probleme în îndepărtatul 1939, a fost inventată o bicicletă pe care se poate potrivi întreaga familie. Pe el există un loc chiar și pentru cei care nu au învățat încă să călărească. Mai mult, o bicicletă de familie le va permite mamelor ocupate să combine afacerea cu plăcerea: pot chiar să pună o mașină de cusut adevărată cu un mers pe jos pe un panou special sau să facă alte treburi casnice.

4. Aspirator robot
Astăzi nu veți surprinde pe nimeni cu un astfel de gadget de uz casnic ca un aspirator robot – pentru mulți, acesta s-a stabilit mult timp într-o casă sau un apartament. Dar în anii cincizeci, era asemănător cu un miracol ingineresc. Printre altele, a putut fi văzut la Expoziția Națională Americană din Moscova din 1959. Acolo, compania Whirlpool și-a prezentat ideea – a fost un dispozitiv autopropulsat fabricat într-o dimensiune puțin mai mare decât modelele moderne cu care suntem obișnuiți. Aici este doar un singur punct care a rămas neclar: la acel moment, tehnologiile nu puteau face aspiratorul complet autonom, deci cel mai probabil era controlat de la distanță. Cu toate acestea, modul în care arăta este necunoscut până în prezent.

5. Ochelari pentru a citi culcat
Chiar și în condițiile actuale de digitalizare și utilizarea activă a cărților electronice, necesitatea de a simplifica procesul de citire în timp ce stați întins continuă să fie relevantă. În 1936, au fost inventate ochelari speciali care permiteau citirea într-o poziție înclinată, fără stres pe gât sau brațe. Încă nu se știe cu siguranță de ce cererea pentru acest gadget unic nu a fost suficient de mare.

6. Aparat de fotografiat aerian imens
Printre fotografiile realizate în timpul celui de-al doilea război mondial, se pot găsi și cele care au fost făcute din vedere de pasăre. De fapt, practicarea fotografiei aeriene la acea vreme era foarte obișnuită. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum a fost produsă. De exemplu, unul dintre modelele de camere Kodak K-24 a fost distribuit în Forțele Aeriene ale SUA. Este adevărat, principala sa caracteristică nu a fost calitatea fotografiilor, ci dimensiunile mai mari.