6 dezvăluiri fascinante pe care nu le știai despre Prințesa Diana

Câteva secrete regale despre Prințesa Diana.

1.Baletul- prima mare iubire a prințesei 

Copilă fiind, mica prințesă Diana Spencer a studiat baletul și visa să lucreze într-o echipă cu telentele regale. Din nefericire, din cauza înălțimea ei a rămas în umbră. Dar pasiunea pentru dans a rămas chiar și după ce s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981. Ea a fost cunoscută pentru generozitatea ei în susținerea Baletului Național Englez, atât ca dansator privat, cât și prin eforturi de strângere de fonduri.

În 1985, a surprins audiența, inclusiv familia regală, la Opera Regală, cu o performanță de dans contemporan care a durat tocmai 3 minute. Renumitul dansator de balet și coregraf Peter Schaufuss a înființat un balet numit ”Prințesa Diana”.

2.Prințesa Diana nu a fost prima alegere a prințului Charles

La sfârșitul anilor 1970, Charles era un bărbat seducător care se bucura de atenția femeilor, petrecând timpul cu doamne precum Lady Jane Wellesley, fiica ducelui de Wellington și moștenitoarea fabricii de bere Sabrina Guinness. El chiar a cerut-o în căsătorie pe nepoata mentorului său Lordul Louis Mountbatten (ea a spus nu).

În ciuda opțiunilor și sub presiunea de a forma o familie cât de curând, Charles s-a întors la Mama Reginei pentru sfaturi. Așa s-a decis că Diana ar fi o alegere potrivită. Charles a cerut-o în căsătorie în februarie 1981; Diana a ales un inel de logodnă format din 14 diamante.

3.Nunta regală

Când Principele William si Kate Middleton s-au căsătorit in 2011, 300 de milioane de telespectatori au fost încântați de acest eveniment și l-au urmărit cu sufletul la gură.

În 1981, când Diana s-a căsătorit, peste 750 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit acest eveniment!

4.A fost un jurământ pe care Diana nu l-a făcut

Cele mai multe mirese regale, printre care Regina Elisabeta a II-a, Prințesa Margareta și Prințesa Anne, au aderat la jurămintele de nuntă, prescrise în Cartea de Rugaciune Regală. Făgăduința era: ”ascultați-l și slujiți-l, oferiți dragostea și onoarea, păstrați-o, în boală și în sănătate…”, dar nu prințesa Diana. Ea a decis să omite „ascultați-l”, o alegere reluată de viitoarea sa noră Kate Middleton.

5.Rochia ei de mireasă a fost considerată un standart de aur

Rochia de mireasă a prințesei a rămas în istorie! Pe gulerul rochiei a fost aplicată dantelă cusută manual, la fel și la baza mânecilor, iar pe dantelă au fost cusute peste 10.000 de perle naturale și paiete, făcând ca rochia să devină de poveste. Vălul a depășit trena în lungime și a măsurat nu mai puțin de 139 de metri. Proiectată de David și Elizabeth Emanuel, rochia a fost considerată un standart de aur în industria rochiilor de mireasă mulți ani mai târziu.

6.Diana a fost un model popular 

Diana a apărut de mai mult de 50 de ori pe coperta revistei PEOPLE, de 8 ori pe coperta revistei TIME, 7 ori în Vanity Fair și multe alte reviste: TatlerLIFEVogueMcCall’sGood Housekeeping.