5 tunsori stilate, ușor de aranjat, perfecte pentru doamnele de o vârstă elegantă!

Cele mai importante schimbări din viața fiecărei femei încep cu schimbarea coafurii. O tunsoare nouă, nu înseamnă doar un look îmbunătățit, ci și un credo reinventat, o deschidere spre noi experiențe și oportunități, atât de necesare fiecăreia din noi, mai ales atunci când ajungem la o vârstă nițel mai elegantă.

Stiliștii din întreaga lume sunt ferm convinși că o femeie trecută de 50 de ani trebuie să opteze pentru tunsori de lungime medie și scurtă pentru a arăta elegant și contemporan și a masca eficient specificul vârstei. Totodată, este foarte important ca acestea să fie ușor de aranjat, din moment ce nu mai ești la vârsta când îți poți permite o tunsoare dezordonată.

1. Tunsoarea carre în versiune clasică

Coafura respectivă rămâne una din cele mai universale și versatile opțiuni, potrivite pentru toate vârstele și formele feței. Atributul esențial al acesteia este aranjarea dreaptă, fapt care optimizează timpul de îngrijire și permite îmbinarea sa cu orice tip de breton, începând cu cel drept și terminând cu cel asimetric, sau chiar lipsa acestuia.

Lungimea poate varia, în dependență de gust și trăsăturile feței. Cu cât tunsoarea este mai scurtă, cu atât e mai ușor să o aranjezi. De exemplu, părul scurtat până la limita inferioară a urechilor poate fi îngrijit lejer cu o perie obișnuită și un uscător de păr.

2. Tunsoarea bob cu volum

Multe femei confundă tunsoarea bob cu tunsoarea carre. Reține! Bobul este o coafură stratificată, astfel încât șuvițele devin tot mai lungi pe măsură ce înaintează de la ceafă spre tâmple, în timp ce în cazul unui carre, lungimea părului este mai uniformă, cel puțin vizual.

Aranjarea bobului este și mai ușoară decât în cazul tunsorii carre. După 50 de ani multe femei se confruntă cu problema firelor subțiri și nesaturate de păr, din cauza cărora suferă volumul. Ei bine, uite soluția. Bobul adaugă volum suplimentar coafurii tale, dacă este aranjat inteligent.

3. Tunsoarea pixie

Pixie arată întotdeauna stilat și sofisticat, adăugând deținătoarei sale o notă moderată de huliganism, care contribuie la consolidarea unui look energic și îndrăzneț. Un frizer experimentat știe cum să conceapă o coafură pixie, astfel încât acesta să-și mențină forma și să nu mai fie nevoie să o aranjezi îndelungat în fiecare zi.

Dacă nu ai avut norocul să dai peste un asemenea maestru, nu te descuraja, poți îngriji rapid coafura cu ajutorul unui uscător de păr. Înainte de a începe aranjarea, aplică un strat de protecție termică și spumă, uscând părul în proporție de 75-80%, după care piaptănă-l în direcția opusă creșterii. Iar la final, cu ajutorul unei perii, răsucește firele de pe creștet și profită de rezultatul corespunzător.

4. Tunsoarea în cascadă
Dacă nu ești pregătită să renunți la părul tău frumos, de lungime medie, dar nu vrei să pierzi mult timp cu aranjarea acestuia, coafura stratificată în cascadă este soluția ideală pentru tine. În dependență de lungime, acesta poate fi aranjat cu ajutorul periajului sau bigudiurilor.

5. Tunsoare foarte scurtă în stil băiețesc

Vrei să arăți dârză, îndrăzneață și sigură pe sine, dar să nu pierzi timpul cu aranjarea coafurii? Iată soluția. Cu lungimea părului de până la 1 centimetru, e suficient să te speli pe cap și peste un sfert de oră ești gata de plecare.

Tunsoarea se potrivește femeilor zvelte cu trăsături simetrice ale feței, fiind contraindicată femeilor plinuțe sau celor cu maxilarul evidențiat.