5 trucuri ușor de urmat pentru o căsnicie puternică și fericită!

La ce te gândești dimineața, imediat după deșteptare? De regulă, începi să treci în revistă toate sarcinile pe care urmează să le îndeplinești în ziua curentă, sau mai rău, întinzi mâna spre telefon ca să navighezi un pic pe rețele și să-ți revii mai ușor din letargia de dimineață. După aia începi să te gândești la copii, la ce haine trebuie să îmbraci la birou, ce facturi ai de achitat. Cu alte cuvinte, la orice și oricine în afară de partenerul tău, care doarme alături.

Când ultima oară ai pus pe pauză rutina cotidiană și ai atras atenția la persoana de lângă tine? Majoritatea din noi ne ridicăm din pat fără să ne amintim de importanța și valoarea acesteia. Cu toții ne grăbim la serviciu, unde ne așteaptă niște „străini”, care au nevoie de noi doar atât timp cât aducem rezultate. Dar adevărul e că dimineața dă tonul pentru întreaga zi, iar dacă are caracter iterativ, pentru întregul an și într-un final, pentru întreaga viață. Psihologii afirmă că doar câteva lucruri mărunte, care nu te costă nimic să le faci în fiecare dimineață pot contribui la consolidarea unei căsnicii fericite!

1. Nu uita să-i zici „bună dimineața” și să-i urezi o zi frumoasă!

Poate părea trivial, dar chiar și un gest atât de mărunt înseamnă foarte mult. Multe persoane ezită să o facă, în special, după câțiva ani trăiți împreună. Gândește-te la asta. Îți saluți colegii și le urezi baftă în fiecare zi, dar treci cu vederea peste persoana iubită, care este cea care merită să fie tratată cu afecțiune și respect.

2. Încercați să vă treziți amândoi, cu 10-15 minute mai devreme decât de obicei, pentru a bea cafeaua împreună

Când ultima oară ați stat împreună la o ceașcă de cafea luată de dimineață? Apropo, ai observat că majoritatea negocierilor/tranzacțiilor implică ritualul de a bea această băutură revigorantă? Toate pentru că în timpul acestei pauze, oamenii se ascultă reciproc și pot să comunice constructiv. Prin urmare, înainte de a te cufunda în problemele cotidiene, încearcă să petreci câteva minute tête-à-tête cu partenerul tău.

3. Nu uita de complimente și cuvinte de laudă

Acesta e un instrument universal prin care poți consolida și menține relații bune cu orice persoană. Nu uita să-i reamintești persoanei iubite, de ce te-ai căsătorit cu ea. Cea mai bună zi începe cu un compliment ales inteligent.

4. Nu aduna supărări

Nu te pregăti de somn, până nu vă împăcați. E important ca dimineața următoare să părăsești casa în toane bune, fără supărări. Sedimentele negative într-un final ies la iveală, dacă nu sunt tratate la timp.

5. Nu uita să vă contemplați unul pe altul

Amintește-ți de prima voastră întâlnire, când nu-ți puteai dezlipi privirea de chipul lui (ei). Cu timpul contactul vizual dintre îndrăgostiți se denaturează și dacă vrei să te simți din nou iubit (ă) nu-i atât de greu să-l restabilești. Ridică ochii din telefon și uite la frumusețea care stă alături de tine.