5 tipuri de gânduri, pe care merită să le notezi în fiecare zi! Îmbunătățește calitatea vieții tale!

Pe zi, ne vizitează mii de gânduri. Unele dintre ele sunt inutile, altele se referă la sarcini de moment. Dar există și cele care ne-ar fi foarte utile în viitor. Acestea sunt ideile pentru îmbunătățirea productivității, idei creative, lucruri pe care ne-am dori să le realizăm.

Singura modalitate de a nu pierde aceste gânduri este să le notezi într-o anumită formă. Căci acestea sunt informații valoroase care te vor ajuta să iei decizii și să îți îmbunătățești calitatea vieții. Iată cinci tipuri de gânduri pe care merită să le notezi în fiecare zi!

1.Ideile creative

Se întâmplă ca zeci de idei interesante să îți vină în minte de-a lungul zilei. Merită notate. Richard Branson, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, este convins că succesul său se datorează în mare parte obiceiului de a fixa toate gândurile neobișnuite care apar în capul său. Dacă dorești, poți include de asemenea citate sau idei de inspirație ale altor persoane. Însă, alege cu atenție.

2.Victoriile mari

Acest punct este deosebit de important pentru prefecționiști și oamenii care cred întotdeauna că nu fac suficiente lucruri. Notează cele mai mari realizări ale zilei.

Chiar și scrierea acestor lucruri este plăcută, dar aceste notițe vor fi deosebit de utile dacă vei obișnui să le citești o dată la două săptămâni sau mai des. Vei vedea că zilele tale nu trec în zadar, încrederea în sine va crește iar îngrijorările vor scădea.

3.Indicii și semne

În timpul zilei, apar multe evenimente și situații care ne afectează starea emoțională, productivitatea, modul de a gândi ș.a.. Uneori acestea ne pot aduce unele semne, pe care nu întotdeauna le observăm.

De exemplu, îți dai seama brusc că, în ultima vreme, întâlnirile cu un prieten nu îți mai aduc bucurie. Asta înseamnă că s-a schimbat ceva în relația voastră.

Notând astfel de semnale și fixându-le, poți găsi relațiile cauzale între condițiile de viață și starea psihologică. Deci, vei ști ce trebuie să schimbi pentru ca viața ta să devină mai bună, iar tu – mai fericit.

4.Întrebările importante și descoperirile

Uneori devenim brusc conștienți de unele lucruri foarte importante despre noi înșine și despre viața noastră. Ne dăm seama că nu mai vrem să lucrăm în sfera actuală sau ne întrebăm ce ne împiedică să fim fericiți. Gândurile similare trebuie, de asemenea, notate.

Trebuie să îți reamintești periodic despre sensul vieții, valorile și aspirațiile tale, pentru a nu te îndepărta de calea dorită.

5.Sarcinile și experimentele

În această categorie nu trebuie să notezi treburile de rutină, ci acele sarcini care vor ajuta la îmbunătățirea vieții. De exemplu, modificările pe care ai decis să le faci în baza semnalelor observate. Sau tehnici neobișnuite de sporire a productivității, pe care ai dori să le aplici.

Tot aici se vor potrivit acțiunile care te apropie de un obiectiv important al vieții tale. Chiar și pașii mici contează, pentru că ei te ajută să obții mai mult.