5 reguli importante ca să te protejezi de energia negativă a celor din jur

A învăța să respingi energia negativă a oamenilor din jurul tău – e o adevărată artă spirituală. Ca să-i înțelegi sensul e important să definești distincția dintre doi termeni:

Empatie – abilitatea de a cunoaște și simți emoțiile altor persoane.

Simpatie – un sentiment de compasiune pentru alții.

De multe ori empaticii ”absorb” o mare parte din durerea și suferința altora, ceea ce îi afectează negativ. Dacă te-ai aflat vreodată într-o cameră cu o persoană negativă, atunci trebuie să știi probabil, cât de toxică e energia pe care o simți ulterior.

Ține minte că nu poți mulțumi pe toată lumea!

Dacă cineva se plânge pe tine, nu încerca să-i placi pentru că vei pierde energie. Respectiv, vei depinde energetic de părerile acelei persoane. Niciodată nu te va iubi toată lumea. Oamenii trăiesc și au scopuri diferite. Așa că iubește-te în primul rând pe tine însuți(ăți) și-ți vei crea astfel un câmp energetic care te va proteja de influența opiniilor altor oameni.

Mai ia aminte că nu poți să-i schimbi pe toți. Nu-ți propune un asemenea obiectiv. Cel mai bine e să ignori energia negativă venită de la unii care te vorbesc de rău.

Fii precaut când te împrietenești cu cineva!

Nu-i permite să creadă că poți face orice pentru el. Pentru că s-ar putea să-ți ceară în mod nejustificat data viitoare mai mult. Nu te lăsa călcat în picioare și învață să spui ”nu” simțindu-te în același timp liber.

Încetează să le mai acorzi atenție celor ce nu merită!

Paraziții au nevoie de o gazdă pentru a supraviețui. Când le acorzi atenție atragi energia lor negativă. Iubește-te pe tine, iar atunci când îți displace să asculți pe cineva, spune-i că nu ai timp și amână discuția.

Respiră la natură!

Ieși la iarbă verde, meditează, odihnește-te și respiră. Mișcă-te lent ca un fluture și respiră liber. Respirația stimulează circulația sangvină și îți va întări capacitatea de a respinge energia altora. Plimbă-te liber și nu-i permite nimănui să-ți strice dispoziția.

Asumă-ți sută la sută răspunderea pentru gândurile și emoțiile tale!

Universul ne trimite în viață diferiți oameni ca să ne pună la încercare. Percepția noastră despre noi înșine e mai profundă decât pentru alții. Nu ești jertfă și nimeni nu are putere asupra ta.

Reflectează asupra modului în care gândurile și așteptările tale se manifestă într-o situație care te deranjează. Dar dacă totul depinde de nivelul tău de răbdare, iritare sau compasiune? De îndată ce-ți vei asuma răspunderea pentru reacțiile tale, te vei regăsi într-o nouă relație cu tine însuți(ăți).

Ține minte că arta de a te proteja de energia altora începe cu dragostea pe care ți-o porți.