5 lucruri despre grădinițele din Spania, care sunt greu de crezut pentru o mamă din România!

Grădinițele din Spania sunt oarecum diferite de cele cu care ne-am obișnuit în țara noastră. Copiii spanioli se joacă pe podeaua rece, dorm în hainele în care au venit de acasă și nu știu ce înseamnă o nisipieră.

Prin ce altceva se mai deosebește o grădiniță spaniolă? Așadar, iată 5 fapte neobișnuite despre grădinițele din Spania însorită:

1.Ei nu au zonă de joacă afară

În Spania, poți duce copilul la grădiniță de la vârsta de 4 luni, în timp ce perioada maximă de educare a copilului într-o instituție este de 3 ani. Datorită faptului că majoritatea grădinițelor sunt amplasate în încăperi obișnuite (birouri, apartamente și case), acestea nu au un teritoriu separat pentru zona de joacă în aer liber.

Destul de des, locurile de joacă sunt amenajate pe acoperișurile clădirilor cu multe etaje. Însă, nu toate instituțiile își pot permite acest lucru, iar copiii sunt nevoiți să se mulțumească cu o cameră de joacă obișnuită, cu iluminare artificială.

2.Copiii stau pe podeaua rece

Încă de la o vârstă fragedă, copiii sunt așezați pe asfalt, podea, pietre și pământ. Și acest lucru nu se întâmplă doar pe vreme caldă. Dacă din copilărie am fost învățați să nu stăm pe podeaua rece, atunci în grădinițele spaniole acest lucru este un fenomen obișnuit.

Dacă aceștia trebuie să aștepte undeva prea mult sau dacă au obosit să se plimbe în parc, nimic nu îi împiedică pe spanioli să își așeze copiii jos, indiferent de suprafață. Acest obicei se înrădăcinează și rămâne până la vârsta adultă, motiv pentru care în Spania poți întâlni adesea adolescenți care stau așezați în metrou chiar pe podea.

3.Copiii nu dorm pe paturi

Spre deosebire de grădinițele noastre, în Spania, copiii dorm pe saltele chiar pe podea. Mai mult, toate saltelele sunt unite între ele, formând în cele din urmă o saltea mare, unde copiii se așează așa cum le este comod. Perne și pături pentru copii aduc părinții de acasă.

Paturile separate cu părți laterale sunt concepute doar pentru bebeluși, cu toate acestea, începând cu vârsta de 1 an, copiii dorm deja pe saltele. Apropo, pentru somnul de zi ei nu își schimbă hainele, dorm în hainele în care se joacă toată ziua.

4.Copiii sunt stropiți cu apă de colonie sau apă de toaletă

Fiecare copil trebuie să aducă o sticluță cu parfum, pentru ca educatorii să îl parfumeze înainte de a-l transmite părinților. Părul este pulverizat din abundență și pieptănat. Pentru spanioli, este important ca odraselele lor să miroase frumos.

Este interesant faptul că este puțin probabil să eviți această procedură, pentru că educatorul va insista. În grădinițele din Spania, aceasta este o procedură obligatorie, iar refuzul poate fi considerat chiar inadecvat.

5.În Spania, grădinițele sunt într-un număr foarte limitat

Spaniolii se pun la coadă cu mult timp înainte la grădinițele municipale, pentru că acestea sunt cele mai accesibile după preț. Mulți părinți fac acest lucru imediat după confirmarea sarcinii la ecografie. În ciuda popularității grădinițelor, aceste instituții sunt într-un număr foarte limitat.

Femeile ies din concediul de maternitate imediat ce copilul împlinește 4 luni. În multe cazuri, bunicile le vin în ajutor, în timp ce grădinița nu este o condiție obligatorie. În acest caz, părinții decid singuri dacă copilul lor va frecventa grădinița sau nu.