5 invenții ratate ale lui Nicola Tesla, care puteau schimba radical omenirea

Trăim într-o lume tehnologică, deși cu o sută de ani în urmă se presupunea, că la etapa actuală omenirea va fi mult mai dezvoltață

De ce nu s-a împlinit totul, ce se prognoza cu un veac în urmă? Există o teorie, precum că elitele mondiale, adică oamenii, care se aflau în vârful piramidei sociale și dirijau lumea, se opuneau (și continuă s-o facă) progreselor, care ar fi putut dăuna afacerilor lor.

În acest context se vorbește foarte mult de Nicola Tesla. Acest geniu avea capacitatea de a  împinge civilizația noastră cu sute de ani înainte, însă cele mai ambițioase proiecte ale lui Tesla au fost pierdute.

Unda fatală

Nicola Tesla afirma, că în anii 30 ai secolului XX a inventat ”unda morții”, pe care o numea Tele Force. Acest dispozitiv putea acumula și genera un flux energetic, capabil să nimicească totul în calea sa pe o rază de 322 de kilometri.

Însă Tele Force așa și nu a fost realizat în practică. E posibil ca Tesla să fi lichidat toate schițele și documentele după ce a înțeles, că această armă putea distruge toată civilizația umană. Faimosul inventator afirma, că cabinetul său de câteva ori a fost percheziționat de către necunoscuți, dar așa și nu au găsit nimic serios.

Oscilatorul

În anul 1898 Tesla a inventat un dispozitiv, care producea oscilații puternice – atât de puternice, că clădirile din jur au avut de suferit până Tesla a dovedit să-l dezactiveze.

Într-un cuvânt, Tesla a inventat un dispozitiv, care genera un cutremur de pământ. El imediat a distrus oscilatorul cu un ciocan și a rugat martorii să nu divulge cauza reală a cutremurului.

Electricitate gratis pentru toți

Cu ajutorul financiar a companiei JP Morgan Tesla a proiectat în anul 2902 turnul Wardenclyffe. Cei de la Morgan sperau, că turnul va lucra doar în interesele comerciale ale companiei lor, însă Tesla avea de gând să asigure cu electricitate gratuită toată lumea. Mai mult ca atât, el era sigur că va putea asigura și trasmiterea semnalului radio peste ocean sau spre navele din mare.

Altfel spunând, Tesla era gata să întroducă tehnologii, care au apărut real doar în epoca contemporană. Însă nimeni din cei, care îl finanțau pe Tesla, nu doreau schimbări radicale în domeniul energetic. Aceste schimbări pur și simplu puteau lichida afacerile lor tradiționale. Vă închpuiți cum ar fi lumea, dacă oamenii nu ar avea nevoie de petrol și alți carburanți? Ar putea oare elita păstra controlul asupra planetei noastre?

Discul zburător

În anul 1911 Tesla într-un interviu a zis că lucrează la proiectul unui obiect zburător fără aripi și elice. Tesla nu a relatat, care ar fi secretul exact al mecanismului, dar se presupune, că Tesla intenționa să alimenteze discul zburător cu energie terestră, cu ajutorul unui canal energetic special. Însă nici această invenție nu a fost realizată.

Dirijabil ultrarapid

Tesla intenționa să producă dirijabile cu motor electric, care ar fi putut să transporte pasagerii din New-York în Londra în trei ore, la înalțimea de 13 kilometri. Aceste dirijabile urmau să se realimenteze chiar din energia atmosferei, se studia și tehnologia zborului fără piloți.

A trecut un secol, și astăzi noi avem multe din cele ce intenționa Tesla. Păcat că el așa și nu a obținut finanțarea necesară pentru cercetările sale.

Sursa