5 fapte despre cel mai dăunător produs din lume – chipsurile de cartofi!

Deja de o perioadă îndelungată de timp, chipsurile de cartofi ocupă locul de lider pe listele produselor periculoase pentru sănătate și care duc la obezitate. Acestea deschid calea cea mai scurtă pentru amatorii lor către probleme cardiace, greutate excesivă, acnee și alte probleme cauzate de combinația de grăsime, amidon, prăjire, zahăr și sare într-un singur produs.

Chipsurile de cartofi au fost inventate „în ciuda inamicului”

Chipsurile au fost inventate întâmplător de către bucătarul unui mic restaurant dintr-o stațiune de odihnă americană. Felul de mâncare specific restaurantului erau cartofii prăjiți. Un magnat feroviar tocmai sosise în vacanță și a observat că feliile de cartofi erau prea groase și prost prăjite. Acesta a întors farfuria la bucătărie. Bucătarul a fost înfuriat de insolența vizitatorului și a decis să taie cartofii cât mai subțiri posibil pentru a se răzbuna. Drept urmare, el a obținut felii nu mai groase decât foaia de hârtie.

Bucătarul i-a adus felul de mâncare magnatului cu un rânjet, iar acesta a rămas încântat de rezultat. După un timp, „Chips of Saratoga” a devenit o specialitate a restaurantului. În ciuda faptului că bucătarul nu a vândut această rețetă, alte restaurante și cafenele au aflat-o rapid și au preluat-o.

Pungile cu chipsuri sunt umplute cu azot

Majoritatea oamenilor presupun că pungile sun pline cu aer, dar nu este așa. Aerul conține oxigen, care este dăunător pentru un produs delicat precum chipsurile. Sub influența lui, își pierd gustul și devin râncede.

Acestea sunt „umflate” cu azot, care menține chipsurile proaspete și aromate, în plus, previne distrugerea produsului, creând amortizarea necesară pentru transportarea pungilor.

Chipsurile duc cel mai rapid la obezitate

Cele mai periculoase produse pentru talie sunt cele care sunt preparate folosind un număr mare de grăsimi trans. Nu mai puțin dăunătoare sunt alimentele saturate cu amidon și carbohidrați „rapizi”. Cea mai nesănătoasă modalitate de pregătire este prăjirea, ceea ce duce la schimbări chimice cancerigene ale produsului. În plus, un conținut ridicat de sare reduce calitatea nutrițională a produselor și te fac să mănânci în exces, ceea ce contribuie la creșterea rapidă a kilogramelor în plus.

Toate acestea se referă la chipsuri. Acestea sunt considerate campioni în calitățile dăunătoare ale alimentelor, depășind chiar și cartofii prăjiți și Coca-Cola.

Un adolescent britanic a mâncat doar chipsuri și alte tipuri de junk food și aproape că și-a pierdut vederea și auzul

Copiii adoră să mănânce tot ce este nesănătos, dar acest tânăr obișnuia să se alimenteze teribil. La baza dietei sale erau chipsurile, pâinea albă, cârnații și alte alimente procesate dăunătoare care pot fi găsite în restaurantele fast-food. La 14 ani, el a fost diagnosticat cu oboseală cronică.

Medicul a depistat o deficiență de vitamina B12 și anemie (deficiență de fier în sânge). Tânărul a ales să ignore sfaturile și recomandările medicului referitor la alimentarea sănătoasă. Un an mai târziu, el a început să-și piardă auzul, iar după doi – a simțit că vede prost. Vizita repetată la medic a arătat o insuficiență imensă de vitamina B12 și o serie de alte substanțe necesare care lipsesc organismului său.

Acum, tânărul are 19 ani. Schimbările din organism cauzate de alimentarea nesănătoasă s-au dovedit a fi ireversibile. Băiatul este nevoit să ia în mod constant diverse medicamente și suplimente pentru ca bolile să nu progreseze.

Pringles – nu sunt chipsuri, ci vafe

Chipsurile sunt un preparat din felii subțiri de cartofi prăjiți. Recent, s-a răspândit tendința de a numi „chipsuri” și alte produse – fructe și legume – tăiate în felii subțiri și prăjite, fie uscate.

Cu toate acestea, produsul mărcii Pringles este fabricat din fulgi de cartofi special pregătiți și uscați înainte de prăjire, cu adaos de grâu. Tehnic, acestea nu sunt chipsuri, ci vafe de cartofi.