5 Cele mai sigure metode de albire a lenjeriei tale! Înlocuiește înălbitorii scumpi din magazine!

Fiecare femeie care se respectă ar trebui să aibă în garderobă lenjerie frumoasă și feminină de culoare albă. Căci, cu siguranță ai o cămașă, bluză sau rochie albă. Dar de multe ori se întâmplă ca femeile să refuze lenjeria albă din cauza faptului că după mai multe spălări, aceasta se îngălbenește și își pierde aspectul îngrijit.

Astăzi te vom ajuta să soluționezi această problemă și îți vom spune cum să întorci lucrurilor albe culoarea și prospețimea inițială!

Poți face toate astea în condiții casnice! 

Soluțiile de înălbire din magazine sunt bune, dar nu întotdeauna dau un rezultat bun. Iar prețul îi face pe mulți să nu le mai cumpere! Aceste metode au fost testate și au trecut toate testele posibile. Cu toate acestea, este important și tipul de țesătură, căci ceea ce poate înălbi bumbacul poate distruge o altă țesătură mai subțire.

Cum să înălbești lenjeria din bumbac?

Te preîntâmpinăm din timp, nu încerca aceste metode pe alte tipuri de țesături, cu excepția bumbacului!

1.Fierberea lenjeriei

Această metodă este considerată a fi cea mai veche și cea mai eficientă. Ajută să elimini aspectul cenușiu și petele galbene de pe lenjerie. Vei avea nevoie doar de un vas emailat și o spatulă de lemn.

Totul este foarte simplu și clar: pune la foc vasul plin cu apă. Acoperă partea de jos cu niște pânze albe, dă prin răzătoare puțin săpun de rufe. Pune rufele deasupra și fierbe-le timp de o jumătate de oră, amestecând din când în când. Pentru un efect mai mare poți adăuga 2 linguri de amoniac în apă. După asta, nu uita să clătești rufele.

2.La înmuiat cu înălbitor

Și această metodă se folosește de foarte mult timp. Îndepărtează urmele neplăcute de transpirație de pe hainele albe și alte pete. Însă, trebuie să ții cont de măsură, să nu adaugi prea mult înălbitor pentru a nu deteriora fibrele din țesătură.

La 3 litri de apă trebuie să adaugi doar 1 lingură de orice înălbitor și 1 lingură de praf de spălat. Lenjeria se lasă în această soluție nu mai mult de jumătate de oră. După această procedură trebuie să clătești bine hainele.

Dacă lenjeria ta este din dantelă, satin sau sintetică și s-a îngălbenit – nu e o problemă! Ai nevoie de câteva ingrediente de bază, ale căror proprietăți te vor surprinde!

 3.Bicarbonatul de sodiu

Acest ingredient nu trebuie să lipsească din casa ta. Are foarte multe proprietăți utile, inclusiv și în ceea ce ține procesul de spălare. Este cunoscut pentru funcția de dezinfectare.

Pune apă într-un vas și adaugă doar 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lasă lenjeria în acest amestec pentru câteva ore. Clătește în apă caldă.

4.Peroxid de 3%

Aceasta este o adevărată salvare în cazul sutienelor din dantelă. Peroxidul acționează destul de eficient asupra lucrurilor delicate. Totuși, trebuie să ții minte, dacă ai de gând să albești hainele sintetice, atunci fă-o numai și numai în apă rece, altfel hainele s-ar putea deforma.

La un litru de apă, adaugă 2 linguri de peroxid. Lasă lenjeria în această soluție doar pentru jumătate de oră. După ce te convingi că s-a curățat, clătește bine cu apă curată.

5.Amoniac alcoolic

Amoniacul poate îndepărta chiar și petele foarte vechi de pe hainele tale. Are un singur dezavantaj – mirosul înțepător, dar acesta poate fi ușor înlăturat cu ajutorul balsamului de rufe.

La un litru de apă, adaugă doar 1 lingură de amoniac alcoolic. Lasă hainele la înmuiat pentru 10 ore! Acționează încet, dar eficient. Scoate hainele și clătește-le în apă rece.