4 obiceiuri masculine, la care ar trebui să renunți dacă-ți iubești cu adevărat femeia!

Inspirat din folclorul urban și din cântece vechi de pahar, celebrul artist de muzică folk, Mihai Mărgineanu, reda foarte subtil și ironic dualitatea coexistenței masculine și feminine în 4 versuri cât se poate de simple:

Femei, femei, e plină lumea de nebune,
Cine v-a adus pe lume, cine oare v-a făcut?

Bărbati, bărbati, e plină lumea de pansați,
De supărați și de-ncordați, nu știți decât să vă-mbătați.

Într-adevăr, uneori e greu să privim dincolo de cealaltă parte a baricadei din motive cât se poate de firești, începând cu deosebiri de ordin biologic și psihologic și terminând cu influențe socio-culturale distincte. Iar pentru a șterge un pic din barierele firești de înțelegere și empatie dintre cele doua sexe, astăzi vom discuta despre patru obiceiuri masculine, considerate dezgustătoare de femei, la care fiecare bărbat ar trebui să renunțe dacă ține cu adevărat la femeia sa.

1. Nu-i laudă eforturile și sacrificiile

Complimentul și cuvântul de laudă reprezintă niște instrumente simple și universale la care fiecare bărbat poate recurge pentru a-și însufleți iubita, rămânând în continuare masculin și neînjosit.

– Mă simt atât de fericit alături de tine!

– Ești atât de talentată!

– Coafura îți completează perfect ținuta!

– Arăți impecabil, ca de obicei!

Nu trebuie să fii poet pentru a îmbunătăți încrederea în sine și starea de spirit a iubitei tale. Bărbații care se respectă pe sine și își respectă jumătatea știu să observe toate detaliile mărunte, și mai important, știu să le evidențieze subtil, astfel încât femeia să se simtă dorită și apreciată.

2. Laudă alte femei

Te-ai întrebat vreodată cum se simte o femeie când bărbatul său o compară întruna cu alte femei? E adevărat că întotdeauna vor exista femei mai frumoase, mai inteligente, mai creative, dar odată ce un bărbat a făcut alegerea, acesta trebuie să fie recunoscător și să aprecieze femeia de lângă el.

3. Petrece cu privirea alte femei

Nu e un secret. Bărbații se uită mereu la alte femei, subliniind în gând frumusețea sau charisma acestora, furând, din când în când, câte un zâmbet sau o privire cochetă. Nici femeile nu sunt mai de treabă. Dacă bărbații fac asta discret, fără a atrage atenția asupra lor – e mai mult decât în regulă, aproape firesc. Dar dacă o fac demonstrativ, sâcâitor, e un semnal foarte rău. Acest gest subminează importanța femeii și compromite întreaga relație, fiind o lipsă evidentă de respect. Nici o femeie nu trebuie să tolereze acest lucru (și nici un bărbat, viceversa).

4. Nu-și manifestă afecțiunea fizică

O femeie trebuie îmbrățișată, atinsă și sărutată cu regularitate, altfel aceasta se simte trădată, neînțeleasă și nedorită. De regulă, problemele încep după 5-6 ani de căsnicie, când mulți bărbați își pierd interesul și-și percep jumătățile mai mult ca un accesoriu sau o mamă pentru copii și mai puțin ca un partener care merită iubit și apreciat.