4 Inamici ai Tinereții: Aceste obiceiuri ne îmbătrânesc mai mult decât ridurile și părul cărunt!

Fiecare femeie visează să rămână tânără și frumoasă cât mai mult timp. Cu toate astea, nu toată lumea este conștientă că primele semne ale îmbătrânirii nu sunt părul cărunt sau ridurile din jurul ochilor. Dar care, o să întrebi?

Să ne privim de la o parte: orice femeie are propriile ei obiceiuri, atât bune, cât și mai puțin bune. Cele din urmă ne afectează sănătatea și aspectul. Adică noi înșine suntem cauza accelerării ceasului nostru biologic, uneori fără să ne dăm seama chiar. Ce să faci pentru a rămâne cât mai mult tânără? Pentru început, scapă de aceste obiceiuri „rele”:

1.Modul sedentar de viață

Inamicul numărul unu este modul sedentar de viață. Oamenii de știință din SUA au dovedit că sedentarismul accelerează în mod semnificativ îmbătrânirea celulelor. Deci, o femeie care lucrează în birou și petrece 8-10 ore pe zi în fața computerului poate părea mult mai în vârstă decât prietenele ei de aceeași vârstă, care duc un mod activ de viață. Bineînțeles, nu poți abandona serviciul, așa că experții recomandă mersul pe jos (cel puțin 30 de minute pe zi) și cât mai multă mișcare, făcând unele exerciții fizice. Sau poți alege pur și simplu să renunți la utilizarea liftului.

2.Alcoolul 

Alcoolul este un mare dușman al tinereții și frumuseții unei femei. Abuzul de alcool duce la consecințe dăunătoare, afectând starea pielii și a părului. Dacă la o vârstă tânără efectul alcoolului nu este atât de puternic simțit și nu afectează atât de mult aspectul nostru, atunci după 30-40 de ani, sistemului imunitar îi este mai greu să se recupereze, iar pielea își pierde rapid umiditatea și devine lipsită de viață. Apar ridurile adânci pe față, iar pe corp – celulita. În plus, alcoolul afectează memoria.

3.Gadget-urile

Smartphone-urile și dispozitivele mobile, fără de care este dificil să ne imaginăm viața modernă, pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii. Radiația lor devine cauza fotoîmbătrânirii pielii – procesul care duce la distrugerea colagenului. În rezultat, apar riduri și pete de vârstă pe față. În plus, mulți oameni petrec mai tot timpul concentrați pe gadget-uri cu capul plecat. Rezultatul este piele îmbătrânită în zona gâtului și un contur lăsat al feței.

4.Stresul

Un studiu al Steelcase realizat cu participarea a 12.000 de voluntari a arătat că majoritatea femeilor au dificultăți de concentrare și stres. Sub această povară, femeia se simte constant obosită, își pierde motivația personală. Toate acestea duc inevitabil la îmbătrânirea rapidă. Cum să eviți stresul, să fii activă și fericită? Medicii americani recomandă să adopți un animal de companie. Specialiștii susțin că proprietarii de animale de companie sunt mai puțin predispuși la bolile cardiovasculare, au un nivel ridicat de bunăstare și o atitudine mai pozitivă față de viață.