20 de obiceiuri matinale care te încarcă cu energie! Începe ziua cât mai productiv!

Pentru a-ți realiza toate dorințele trebuie să înveți să-ți gestionezi propriul timp și să-l folosești eficient. Mai întâi de toate, adoptă câteva obiceiuri matinale utile. Acestea îți dau tonul pentru tot restul zilei.

1.Trezește-te mai devreme. Dacă de obicei te trezești la 8:00, dar ai vrea să te poți trezi cu două ore mai devreme, încearcă să setezi alarma la 7:45. Ai reușit să o faci timp de câteva zile? Redu timpul cu încă 15 minute, și tot așa până vei ajunge să te trezești la 6:00. Alături de acest fapt, îți poți schimba obiceiurile de seară și poți începe să te culci puțin mai devreme.

2.Bea un pahar cu apă. Această condiție este obligatorie, deoarece în timpul nopții organismul pierde aportul de lichide și acesta trebuie restabilit. Un pahar cu apă de dimineață pornește metabolismul și ajută organismul să se trezească.

3.Aranjează-ți patul. Lasă aceasta să fie prima realizare cu care începe ziua ta. Acest ritual simplu îți va oferi un sentiment ușor de mândrie și îți va permite să te concentrezi pe lucruri mai importante.

4.Fă întinderea: asta îți tonifică mușchii, nu durează mai mult de două minute, dar efectul acesteia te va surprinde.

5.Fă sport! Poate fi orice: gimnastică, yoga, zumba, o plimbare, alergat. Pur și simplu trebuie să te miști!

6.Fă un duș de contrast. Acest obicei nu numai că îți va oferi o senzație de prospețime, ci îți va îmbunătăți semnificativ starea fizică și psihică.

7.Bea o cafea sau un ceai. Ambele băuturi sunt benefice pentru organism și ajută la concentrare.

8.Respectă o dietă sănătoasă. Gândește-te la corpul tău ca la o mașină. Dacă dorești să te servească cât mai mult timp, ai grijă de ea.

9.Gândește-te la ziua de ieri. Încearcă să analizezi ziua care a trecut dimineața. Astfel, poți înțelege ce ai făcut corect și unde ai greșit.

10.Fii recunoscător! După analiza zilei precedente, concentrează-te pe cea curentă. Gândește-te la lucrurile pentru care ești recunoscător, asta îți va permite să îți reîncarci bateriile cu energie pozitivă.

11.Fii în starea „aici și acum”. Alege o perioadă de timp pentru a-ți calma mintea, fie 5, 10 sau chiar 20 de minute. Dacă meditația sau rugăciunea nu ți se potrivesc, încearcă altceva: desenează sau cântă la chitară, nu contează. Principalul este să faci ceva care te va distrage de la agitație.

12.Stabilește-ți obiective. Acest obicei este important, deoarece astfel te poți concentra pe lucruri concrete. Acest truc funcționează ca un obiectiv al aparatului foto. Dacă l-ai instalat și focalizat corect, vei putea vedea o imagine clară.

13.Vizualizează-ți obiectivele. După ce ai decis ce îți dorești să obții, imaginează-ți cum reușești. Adaugă detalii în visul tău, încearcă să simți momentul în care îl împlinești. Vizualizarea este o parte a monedei, iar munca grea și dăruirea de sine este a doua parte.

14.Dezvoltă o strategie. Pentru a atinge obiectivele ai nevoie de un plan. Gândește-te, ce ar trebui să faci? În cât timp? Ce obstacole pot apărea în calea ta?

15.Stabilește prioritățile zilei: ele ar trebui să se bazeze pe strategia ta. În mod ideal, trebuie să alegi trei – cinci activități, care te vor apropia de obiectivul tău.

16.Află ceva nou. Pentru a obține ceva, trebuie să te dezvolți constant, să înveți ceva. Acest lucru poate fi făcut, folosind cărți, podcast-uri sau filmulețe. Trebuie să te concentrezi pe abilitățile utile, care te vor ajuta în viitor.

17.Lucrează la obiectivele tale pe termen lung. Îndeplinește sarcinile prioritare dimineața, atunci când ești plin de energie și entuziasm. Lasă la o parte tot ce te distrage și fă ceea ce îți va aduce mai multe beneficii.

18.Acordă timp hobby-ului tău. Percepe această activitate ca pe o recompensă pentru sârguința și eforturile tale. Găsește ceea ce rezonează cu inima ta, ceea ce iubești și îți aduce bucurie.

19.Prinde inspirația. Poate fi orice: o mantră, un videoclip sau un articol motivant. Sună banal, dar chiar funcționează.

20.Petrece timpul cu oamenii dragi. Dedică-te acestui ritual complet, apoi vei obține un plus incredibil de energie și motivație. Oferă-le celor dragi cel puțin 30 de minute din dimineața ta.

Lucrează asupra ta și vei atinge imposibilul!