17 gânduri înțelepte, pe care să le citești azi, mâine și în fiecare zi. O să-ți dea curaj și inspirație!

Într-o anumită măsură, viața omului este și bună și complicată. Important este să știm a învăța din experiențele noastre, așa încât cele proaste să nu se repete, iar cele bune să se înmulțească.

1. Prețuiește oamenii care știu să vadă la tine 3 lucruri: tristețea, ascunsă după zâmbet, iubirea, ce maschează o furie și motivul tăcerii.

2. Nimeni nu știe ce-ți pregătește soarta. Trăiește liber și nu te teme de schimbări. Atunci când cel de Sus te lipsește de ceva, ai grijă să nu-ți scape ceea ce îți va da în schimb.

3. Învață să nu le acorzi atenție celor ce nu te au la inimă. Ei se împart în 2 categorii: în proști și invidioși. Proștii te vor îndrăgi peste un an, iar invidioșii așa și vor muri fără să afle superioritatea ta față de ei.

4. Prețuiește fiecare secundă din viață, iubești – iubește, ți-e dor – spune, urăști – uită.

5. Viața mea este ca un tren. În cele mai frumoase momente credeam că îl conduc. În cele mai proaste îmi imaginam că sunt pasager. Iar uneori înțelegeam că eram întins pe șine.

6. Atât timp cât de gândești dacă mergi în aceeași direcție cu o persoană sau nu, ea se poate răzgândi să meargă cu tine.

7. Oamenii puternici îți vorbesc în față. Oamenii slabi își deschid gura pe la spate.

8. Atunci când nu mai vrei să trăiești, când viața te lovește din toate părțile, rabdă și crede că totul va trece.

9. Să nu-ți fie frică să-i pierzi pe cei, care nu s-au temut să te piardă pe tine.

10. Ce este bogăția? Bogăția este atunci când mama îți este sănătoasă, când tata te respectă, când prietenii îți sunt devotați și când persoana iubită îți este alături.

11. Destinul nu înseamnă întâmplare, destinul înseamnă alegere. Nu trebuie să-l aștepți, trebuie să-l creezi.

12. Dacă ți-a venit un gând deștept în cap și cauți unde să-l notezi acesta e un aforism, iar dacă te gândești cum să-l realizezi – înseamnă că e într-adevăr un gând înțelept.

13. Nu asculta pe nimeni, trebuie să ai propria părere, propriul cap, minte, idei și planuri pentru viață. Nu te fugări niciodată după cineva. Mergi pe drumul tău, indiferent ce se vorbește pe la spate.

14. Nu trebuie să te temi de nimic. Riscă, chiar dacă vei greși. Așa e viața.

15. Nu întotdeauna omul care a crescut un fiu, a construit o casă și a sădit un pom este un bărbat adevărat. Uneori acesta e o simplă femeie.

16. Gândurile deștepte vin doar atunci când toate prostiile au fost făcute.

17. S-a putea să întâlnești peste 25 de ani pe cel care-l cosiderai prinț la 18 ani și să nu regreți nicio clipă că el a mers pe calul său alb, fără să te observe.

Sursa