15 tunsori admirabile, potrivite femeilor 50+ cu fața rotundă

Puține femei trecute de 50 de ani se pot lăuda cu o siluetă subțire sau absența kilogramelor în plus. Surplusul de greutate se poate acumula în cele mai diverse locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, obrajii și ovalul feței.

Prin urmare, multe femei plinuțe sunt frământate de întrebarea cum pot să-și potrivească corect coafura pentru a arăta mai atrăgător. Să știi că există zeci de soluții și opțiuni viabile și eficiente în acest sens, care pot fi potrivite și adaptate de la un caz la altul.

Dar, mai întâi de toate, dorim să te întrebăm. Oare obrajii plini sunt o carență de care trebuie să-ți fie rușine? Greu de răspuns. Probabil, totul depinde de fiecare femeie în parte și percepția sa față de frumusețe. În comparație cu Audrey Hepburn, toate arătăm imperfect. Dar dacă trăiești viața din plin, fără să ții cont de părerea altcuiva, oare mai contează acest lucru?

Indiferent de răspuns, hai să vedem care sunt regulile de bază:

Coafura trebuie să aibă volum, deoarece astfel alungește fața, nivelând trăsăturile acesteia și făcând chipul mai zvelt. Firele lipite unul de altul nu fac decât să sublinieze plinul feței.

Părul lung nu trebuie să coboare sub nivelul bărbiei. Adică poate coborî, dar în acest caz ecuația se complică, antrenând și mai mulți factori individuali, care trebuie luați în considerare.

O tunsoare ideală pentru o față rotundă nu trebuie să descopere complet chipul pentru a conferi acestuia un aspect subțire și zvelt.

O despărțire dreaptă, îmbinată cu un păr lung și drept, îngreunează situația, fața devenind și mai voluminoasă ca înainte. În principiu, încearcă să eviți coafurile simetrice.

Model tunsori fata rotunda si grasa

Totodată, bretonul nu trebuie să fie scurt și drept, din moment ce partea inferioară a feței vizual devine mai mare și mai evidențiată ca cea superioară.

O altă recomandare este să ocolești tunsorile extrem de scurte, în stil băiețesc, deoarece obrajii ies în prim-plan. Iar dacă ai bărbie dublă, se recomandă să optezi pentru păr de lungime medie, care poate masca eficient această carență.

Până la urmă, la ce tipuri de tunsori ar trebui să atragi atenția pentru a arăta atrăgător, chiar dacă ai față rotundă?

În primul rând, e vorba de tunsori asimetrice, începând cu pixie, bob și terminând cu carre.

În al doilea rând sunt tunsorile stratificate în cascadă, care asigură volumul necesar și fac fața să arate mai zvelt.

Iar în al treilea rând, nu-ți fie teamă să renunți la breton, care în anumite cazuri face ovalul feței să arate și mai masiv.

Culoarea și textura părului sunt alte elemente esențiale dacă îți propui să nivelezi ovalul feței. Cu cât părul este mai dens, cu atât poți să experimentezi mai mult. Firele subțiri trebuie îmbinate cu nuanțe deschise, fiindcă cele întunecate scot în evidență un păr sărac și nesaturat.

Cele mai populare tunsori pentru fețe rotunde rămân: pixie cu breton alungit, pixie cu volum suplimentar în creștet, bob stratificat, bob-carre cu breton alungit și carre în cascadă.