15 fotografii sinistre ale orașelor și satelor scufundate sub apă din întreaga lume!

Există ceva îngrozitor în legătură cu modul în care unele orașe și sate au dispărut pur și simplu de pe fața Pământului de-a lungul timpului. Gândindu-te la ele, începi inevitabil să reflectezi asupra vieții și istoriei. Aceste 15 fotografii pe care le vei găsi aici îți vor arăta 15 locuri care au fost distruse de una dintre cele mai puternice forțe care există pe Pământ – apa.

1.Potosi, Venezuela

Orașul acesta a fost evacuat după ruperea barajului în 1985 și s-a scufundat complet sub apă; abia după 20 de ani, unele clădiri mai înalte au început să se arate odată cu retragerea apei.

2.Curon Venosta, Italia

Clopotnița din secolul al XIV-lea, care se înălța deasupra lacului Reshensee, este singura construcție care amintește de viața de odinioară.

3.Vilarinho da Furna, Portugalia

În 1972, locuitorii orașului au fost anunțați de pericolul indundațiilor și a început evacuarea de urgență. Împreună cu clădirile rezidențiale, au fost cuprinse de apă și ruinele orașului antic, construite încă de romani.

4.Villa Epecuen, Argentina

În 1970, orașul era populat de peste 5000 de oameni. Însă, din cauza ploilor abundente din 1985, barajul din apropiere s-a rupt, după care majoritatea caselor au ajuns sub apă.

5.Orașele de la Quabbin Reservoir, Massachusetts, SUA

Din 1930 până în 1939, patru orașe din statul american Massachusetts au ajuns sub apă din cauza construcției rezervorului Quabbin.

6.Satele pierdute din Ontario, Canada

În 1958, 10 așezări situate în statul canadian Ontario au fost înghițite de apă. Acest lucru s-a întâmplat în procesul de creare a traseului pe mare numit St. Lawrence.

7.St. Thomas, Lacul Mead, Nevada, SUA

În 1865, un grup de mormoni s-a stabilit pe această fâșie de pământ de lângă râul Colorado. Dar în 1924, aici a început implementarea proiectului de creare a unui lac artificial și aceștia u fost nevoiți să-și părăsească casele.

8.Petrolandia, Brazilia

Cândva, această biserică uimitoare era situată în orașul Petrolandia din Brazilia.

9.Shicheng – Orașul Leului, China

Acest oraș a fost construit în perioada existenței Imperiului Han și este o adevărată Atlantida chineză!

10.Alexandria Cleopatrei, Egipt

Alexandria a dispărut de pe fața Pământului în urmă du aproape 1600 de ani, ceea ce îi face pe mulți să creadă că a fost doar un mit, ca și Atlantida. Cu toate acestea, în 1998, un grup de arheologi subacvatici a găsit ruine situate aproape de țărmurile Egiptului de astăzi.

11.Pavlopetri, Grecia

Este o adevărată comoară arheologică care a fost găsită în 1967 și prezintă o întreagă lume subacvatică. Cel mai probabil, orașul grecesc a fost spălat de ape în timpul unui cutremur. Pavlopetri și-a păstrat întreaga structură, inclusiv, drumuri, clădiri și alte obiecte.

12.Port Royal, Jamaica

Aceasta era „capitala piraților” din Caraibe. Poate că acest oraș a fost șters de pe fața Pământului din cauza faptelor comise de locuitorii săi.

13.Dwarka, India

Cea mai mare parte a populației Indiei cunoaște povestea uriașului oraș a lui Krishna, unde existau 70.000 de palate de aur și argint. Acest oraș se numea Dwarka și mulți arheologi asociază acest mit cu o descoperire interesantă făcută în 2000: orașul aproape perfect păstrat a fost asociat cu un altar al hinduismului.

14.Geamăna, România

Cândva, acest sat din Transilvania era plin de viață. Însă, în urma operațiunilor miniere, satul a fost transformat într-un lac de decantare.

15.San Roma de Sau, Spania

Iată ce se întâmplă atunci când un oraș vechi de o mie de ani ajunge sub apă din cauza capriciilor umane. Un alt rezervor creat de oameni a inundat orașul San Roma de Sau și mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele.