15 fapte curioase din lumea înconjurătoare, pe care vei fi surprins să le afli!

Lumea este plină de fapte uimitoare! Există încă multe lucruri necunoscute și neexplorate, totul este în continuă schimbare și este practic imposibil să rămâi indiferent la toate aceste evenimente. Am adunat diverse fapte interesante, astfel încât să îți completezi bagajul de cunoștințe cu câteva curiozități din lumea care ne înconjoară. Vei rămâne cu adevărat surprins!

1.Vedetele care au obosit de intervenția paparazzilor în viața lor privată, folosesc eșarfe speciale care strică cadrele fotografilor.

2.În Tibet sunt crescute astfel de mere „negre de diamant”. În interior sunt de aceeași culoare ca și merele obișnuite. 

3.În acest fel sunt transportați caii în avion. 

4.Ai fost atacat vreodată de un copac? Această plantă cu spini se numește „arborele – dinamită” sau „copacul ghiulea”.

5.Nu, nu este un produs pentru a face glume, ci ochelari speciali pentru persoanele a căror vedere este de -20.

6.Până în anii 1920, în Anglia și Irlanda exista o meserie numită „knocker-up”. Esența acesteia consta în a trezi oamenii să meargă la muncă. 

7.La Universitatea din Ohio au fost create poteci la baza cărora stau căile pe care studenții le-au creat încă în trecut. 

8.Pisicile își pun labele posterioare pe urmele celor din față, astfel încât să reducă la minim urmele lăsate și zgomotul creat. 

9.În orașul indian Cherapunji există poduri suspendate din rădăcini, create de natură. 

10.Polițiștii japonezi trag cu vopsea în mașini și oamenii care fug de la locul infracțiunii, pentru a le putea identifica. În acest mod, alți polițiști vor ști cine este infractorul. 

11.În China, există un copac vechi de ginkgo, care are peste 1000 de ani. Toamna, acesta transformă pământul de sub el într-o plapumă aurie. 

12.Așa arată limba pisicii văzută la microscop.

13.Anvelope fără aer create cu ajutorul unei imprimante 3D. Acestea fac viața bicicliștilor mai ușoară. 

14.Mulți cred că aisbergurile sunt monocrome. Însă, atunci când acestea se topesc pot căpăta diferite nuanțe (maro, verde, galben) și pot fi chiar în dungi. 

15.Gogoșile pot fi nu numai rotunde, cum ne-am obișnuit, ci și pătrate. Acestea ocupă la fel de mult spațiu ca și cele rotunde, dar conțin cu 27% mai mult aluat.