15 citate puternice, spuse de un actor minunat. O să ai ce să înveți din ele!

Acesta este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din Federația Rusă. El a jucat în numeroase comedii și a sonorizat cei mai iubiți eroi din filme cu desene animate. Eugen Leonov spune ceea ce o să-ți atingă sufletul.

1. Uneori este destul să auzi un singur cuvânt bun, pentru a te simți înaripat. Și e foarte important ca acest cuvânt să fie spus în timpul vieții.

2. Se spune: acum sunt alte timpuri. Alt Dumnezeu. Altă moralitate. Alt adevăr. Dar problema este că nu exită un alt Dumnezeu, altă moralitate și alt adevăr. Nu poate fi călcat totul în picioare. Mai ales în artă.

3. Liniștea este o stare deosebită a lumii și a sufletului omenesc. Noi ne putem simți o parte din natură, o picătură în ocean doar în liniște. Fără liniște e imposibil să înțelegi frumusețea.

4. Există în viața ta un om, în fața căruia nu te temi să fii mic, prost, vulnerabil și cu sufletul deschis? Acest om este siguranța ta.

5. Pentru a ști ce este viața – trebuie să trăiești. Nu trebuie să te păzești de conflicte, de pericole, de risc. Nu trebuie să cauți calea cea ușoară, să fugi de responsabilitate și să crezi că răul n-o să te atingă.

6. Frica încă nu înseamnă slăbiciune. Atunci când frica te determină să lași mâinile în jos, când tu îți cruți puterea și în rezultat te faci mic de tot – atunci e vorba de slăbiciune.

7. Eu cred că nu există oameni incapabili de bunătate. Se întâmplă ca cineva să devină mai dur și să creadă că nu mai are loc în suflet pentru bunătate, dar e o greșeală, este doar pentru un timp: fără să facă fapte bune, omul se simte incomod în această lume.

8. Părerea mea personală este că politica, în sine, este o chestiune curată. Iar în ceea ce privește oamenii preocupați de ea, mai avem de discutat.

9. Prin viața mea, ca și prin viața fiecărui om, au trecut numeroase fețe de oameni. Cu cineva ai fost apropiat, cu cineva pur și simplu ai mers într-o mașină. Însă fiecare om, dacă să-l privești în ochi, este o lume întreagă. Fii mai receptiv la aceste lumi. Aici începe arta.

10. Fericirea înseamnă când dimineața vrei la muncă, iar seara vrei acasă.

11. Atunci când cineva m-a jignit, eu iau următoarea poziție: îl exclud din viața mea… pot să-l salut, să vorbesc cu el, dar pentru mine el nu mai există ca „Om”.

12. Este important doar să înțelegi că răul este rău, dacă nu ai reușit, poți merge mai departe și ceva neapărat vei reuși.

13. Atunci când spun singurătate, mă refer la situația când fac ceva și nu sunt înțeles, atunci eu sunt singur.

14. Nu trebuie să aduni supărările, cum s-ar spune, nu este mare bogăție.

15. Teatrul nu este film, estradă sau televiziune. Teatrul nu este o poveste de dragoste, el este însuși dragostea. Iar asta înseamnă că sunteți doi: tu și spectatorul.

Sursa