13 secrete pe care nicio moașă nu ți le va impărtăși niciodată

1. Ne deranjează atunci când oamenii cred că tot ceea ce facem – este să o ținem pe femeie de mână în timpul travaliului.

Desigur că sprijinim pe fiecare femeie emoțional, dar pe lângă asta mai suntem și medici cu studii superioare. Noi suntem cele care pun picurătoarea, fac anestezie, pregătesc pentru analize și cos cele mai intime zone pe care vi le puteți imagina.

2. Nu încetăm să ne uimim miracolului nașterii.
3 Să vezi cum „se naște un părinte” e un moment incredibil.

Pur și simplu nu ești în stare să te exprimi verbal ce simți atunci când urmărești imaginea transformării cuiva în părinte. Aceștia se schimbă, devin mai tandri: spaima și lacrimile se schimbă în pace și bucurie.

4. Noi muncim de dragul unei singure priviri.

Priviri surprinzătoare pe fața unei femei care își vede copilul pentru prima dată. Asta e ceea ce merită să trăiești alături de viitoarele mămici.

5. Simți o responsabilitate imensă pe umerii tăi.

Îndeosebi atunci când abia începi să lucrezi după absolvire. Îți dai seama că ții în mâinele tale viața, sănătatea și bunăstarea mai multor persoane. Și indiferent de gradul de specialitate, acest sentiment și spaima să te întâlnești cu un nou omuleț nu te lasă până la sfârșitul vieții tale.

6. Toți nou-născuții sunt drăguți.

Când mama ne întreabă: „Nu-i așa că-i frumos?”, noi răspundem: „Da”, pentru că e pur veridic. Toți bebelușii arată diferit, dar toți ca unul sunt absolut simpatici.

7. Toate femeile se tem să aibă scaun în timpul nașterii.

Un lucru absolut normal. N-ar trebui să vă faceți griji pentru asta, noi suntem pregătite și pentru astfel de incidente.

8. Unii parteneri în momentul nașterii se comportă inadecvat și arată ca niște imbecili.

Fac selfie-uri, se plimbă prin centrul de maternitate, au crize de isterie și prind Pokemoni. Uneori e mai bine să fii singură, decât cu un asemenea bărbat alături.

9. Femeile și partenerii lor deseori strigă la noi și chiar ne amenință.

Mamele deseori strigă la noi, ne insultă, cer să le fie îndeplinite o varietate de lucruri – un fenomen absolut firesc. Mai rău e atunci când femeia și partenerul ei devin agresivi fizic, ceea ce se întâmplă mai des decât vă puteți imagina.

10. Nașterea prematură e o mare provocare.

De obicei, pentru copil totul se termină cu bine, însă e nevoie de mult timp și răbdare pentru a o calma pe mama.

11. Majoritatea femeilor nasc toamna.

Toți pot să se relaxeze pe deplin de Revelion, dar nimeni nu se gândește la consecințe.

12. Lucrul nostru ne amenință reputația.

Putem fi date în judecătate de către părinți, pentru orice complicație care nu s-a produs, printre altele, din greșeala noastră.

13. Chiar dacă suntem foarte obosite și plângem continuu – de bucurie, durere sau epuizare – nu putem să nu revenim la locul nostru de muncă, pentru a urmări iar și iar miracolul nașterii, frumusețea și agonia femeilor care dau viață.