13 gesturi specifice prin care pisicile își exprimă dragostea față de tine!

Nu există nici o îndoială că pisicile ne iubesc la fel de mult cum le iubim noi pe ele. Deși, aparent, felinele sunt capricioase, fudule și egoiste, în adâncul sufletului acestea rămân niște ființe pline de tandrețe și afecțiune, care își manifestă dragostea într-un mod mai specific, uneori chiar și cele mai ofensive gesturi ale lor, trădând un sentiment profund de iubire. Prin urmare, hai să vedem împreună care sunt gesturile care dau de gol dragostea necondiționată a pisicii tale față de tine.

Toate pisicile își exprimă afecțiunea prin tors.

Fii atent la sunetele pe care le scoate animalul tău de companie. Acestea pot trăda cele mai diverse sentimente, începând cu o stare de însuflețire puternică și terminând cu anxietate. Dar dacă pisica începe a toarce de la simpla ta prezență, fii sigur, aceasta te adoră la infinit.

Felina se rostogolește de pe o parte pe alta la picioarele tale.

Acesta este un alt gest prin care patrupedul își manifestă atașamentul și afecțiunea față de tine. În acest fel, el se poate saluta sau îți poate cere puțină atenție. Stând cu burta în sus, pisicile iau o poziție foarte vulnerabilă, lucru care sugerează că au încredere deplină în tine.

Pisica își mângâie botul de obrazul tău.

Aceasta este o manifestare clară și sinceră de iubire. Totodată, dacă observi un asemenea comportament al pisicii față de alte animale, să nu-ți fie de mirare, aceasta se pot atașa profund și de alte mamifere.

Mobilierul este nițel deteriorat de ghearele sale.

Să știi că acesta nu e doar un mod al pisoiului de a-și ascuți ghearele sau a-și marca teritoriul, ci și un fel de a arăta cât de bine se simte în această locuință împreună cu tine. Probabil ai observat deja că acesta deteriorează mobila în locurile preferate de tine și asta nu e deloc întâmplător.

Pisica îți apasă pieptul cu labele, asemenea italienilor care strivesc poama cu picioarele.

Această obișnuință provine încă de când pisicii erau sugari și apăsau abdomenul mamei cu lăbuțele ca să le fie mai ușor să se hrănească. Prin urmare, dacă un pisoi matur se poartă în acest mod nu înseamnă neapărat că vrea să fie hrănit, ci mai degrabă îți amintește că se simte satisfăcut și în siguranță împreună cu tine.

Pisica îți demonstrează prada.

Pisicile sunt niște vânători înnăscuți și chiar și exemplarele hrănite foarte bine, de câteva ori pe lună simt necesitatea de a vâna din plăcere. Aducându-ți o vrabie prinsă în curte, acesta nu face decât să-ți mulțumească pentru dragostea și grija necondiționată de care dai dovadă. Nu ezita să lauzi animăluțul pentru generozitatea sa nemaivăzută ca nu cumva să rămână jignit.

Pisicile își exprimă dragostea când se joacă cu tine.

Încă de la o vârstă fragedă pisoii sunt neobișnuit de activi și jucăuși. Aceștia pot să sară, să zgârie, să muște, dar foarte plăpând (deținătorii de pisici știu despre ce vorbim). De regulă, membrul familiei care se bucură de cea mai mare atenție este favoritul incontestabil al animăluțului.

Felina doarme pe, sau alături de tine.

În principiu, pisicile dorm foarte mult, unii poznași ajungând să doarmă până la 16 ore pe zi. Deoarece sunt maximal de vulnerabile în această stare, de obicei, pisicile aleg cel mai sigur loc pentru somn. Acum, dacă preferă să doarmă în preajma ta, trage singur concluziile.

Animalul te urmărește în continuu.

Dacă îi simți privirea oriunde nu te-ai întoarce, înseamnă că pisica are încredere deplină în tine. Nu uita să-i faci cu ochiul în semn de respect!

Pisica miaună zgomotos în prezența ta.

Acest obicei își are începuturile din copilăria timpurie a lor și face parte de codul genetic al fiecărei pisici. În acest fel, puii de mâță își întâmpină mama care se întoarce de la vânătoare. Deci, ține minte, scopul animalului nu e să te înnebunească complet, ci să-și demonstreze afecțiunea și recunoștința. De asemenea, pisicile nu comunică între ele prin mieunat. Pentru asta au un set de scandări specifice. Mieunatul a fost dezvoltat exclusiv pentru interacțiunea cu omul.

Pisica te linge pe mână sau pe față.

Stai liniștit, igiena ta e în regulă. Așa pisicile își manifestă grija și te marchează ca proprietatea lor, Doamne ferește să pui mâna pe altă pisică. Chiar și pisicile sălbatice recurg la acest gest pentru a-și evidenția membrii familiei lor.

Felina îți „marchează” pantofii.

E enervant să găsești urme de urină în încălțăminte, mai ales când te grăbești la muncă. Dar nu o certa, intențiile sale au fost cât se poate de inocente.

Pisica îți permite să o atingi de coadă.

Cea mai sfântă și îndrăgită parte a corpului pisicii este coada. O pisică nu va permite niciodată unui necunoscut sau unei persoane cu o aură negativă să o atingă de coadă. Păzea! Dacă pisica își ridică coada asemenea unui far, înseamnă că are încredere în tine și te invită la dialog.