11 trucuri casnice, care vor ușura munca gospodinelor. Nu costă nici 1 leu!

Subiectul trucurilor din viață este destul de complicat. Este rar când pe Internet puteți găsi ceva cu adevărat util și necesar. De foarte multe ori se vorbește despre câteva moduri foarte ciudate care, dimpotrivă, pot complica un lucru. În acest material vom vorbi despre modalități cu adevărat interesante și utile, care vă pot simplifica viața.

1.Ceara de albine pentru pantofi
Pentru a vă proteja pantofii de umezeală și a le prelungi viața, trebuie să îi ungeți ușor cu ceară de albine (care se vinde în majoritatea magazinelor de încălțăminte) înainte de a ieși din casă. Aceasta va crea un strat protector care va preveni pătrunderea umezelii.
2. Sticker cu lipici și tastatura calculatorului
Tastatura computerului este unul dintre cele mai murdare locuri cu care mulți oameni intră în contact zilnic. Prin urmare, este recomandabil să îl curățați periodic, îndepărtând praful, firimiturile și alte resturi. Un sticker obișnuit poate ajuta. Glisând partea lipicioasă între rândurile de taste, puteți curăța tastatura de cele mai multe resturi.

3. Șervețele de hârtie pentru a răci sticla
Dacă trebuie urgent să răciți o sticlă cu o băutură, iar punerea ei în congelator nu este o opțiune, puteți folosi prosoape de hârtie sau șervețele. După ce le înmuiați în apă rece și înveliți sticla, trebuie să o puneți în frigider timp de aproximativ o oră (puteți și mai puțin).

4. Urmelepe covor lăsate de mobilier
Urmele de mobilier rămân deseori pe covoarele moi, mai ales dacă stau într-un singur loc de mult timp. Gheața și o furculiță vă vor ajuta să le îndepărtați. După ce ați pus gheața pe urmele rămase de la mobilier, trebuie să așteptați să se topească. După ce s-a topit, trebuie să ridicați fibrele covorului în poziția inițială cu o furculiță.
5. Apă rece și ojă
Pentru a usca oja mai repede și a curăța pielea din jurul unghiilor mai eficient, scufundați degetele în apă rece timp de 3 minute.

6. Oțet pentru vânătăi
Pentru a îndepărta rapid vânătăile, trebuie să umeziți un tampon în oțet și să aplicați pe locul dureros. De asemenea, vă va ajuta la micșorarea umflăturii și zonei care se învinețește.

7. Scăpați de mirosul vopselelor și lacurilor, cu vanilie
Mirosul acru și neplăcut al vopselei poate fi mascat cu vanilie. Când lucrați cu aceste materiale, puteți adăuga extract de vanilie (aproximativ 2 lingurițe per cutie). Acest lucru nu va afecta în niciun fel culoarea și calitatea, ci va facilita doar lucrul cu ele.

8. Înmuierea rapidă a untului
Pentru a face untul mai moale, după ce a stat în frigider și ca săfie mai ușor de întins pe pâine, trebuie să îl acoperiți cu un pahar sau o farfurie, încălzită anterior în cuptorul cu microunde. Acest lucru va permite untului să se topească și nu va deveni lichid.

9. Salvie contra țânțarilor
Fiind în natură, prima prioritate este să te protejezi de insecte. Și dacă spray-urile și unguentele nu ajută, atunci planta de salvie obișnuită va veni în ajutor. Punând-o puțin la foc, puteți uita de insectele enervante.
10. Cel mai bun mod de a congela/decongela carnea tocată
Înainte de congelare, carnea tocată ar trebui să fie rulată într-un strat subțire. Această formă va permite carnea să se dezghețe mai repede după ce o scoateți din frigider.

11. Scăpați de mirosurile neplăcute de pe suportul pentru tăiat
Plăcile de tăiat sunt adesea pline cu diverse mirosuri. De asemenea, un număr mare de bacterii se acumulează, care creează un miros neplăcut. Pentru a scăpa de acest lucru, este necesar să spălați în mod constant suportul cu săpun antibacterian, apoi pulbere de muștar și, în cele din urmă, cu sifon.