„Am 100 de ani și pot spune că secretul longevității constă în două lucruri simple!”

Arthur Grisbrook, în vârstă de 100 de ani, crede că secretul longevității sale constă în dieta pe care el însuși a inventat-o.

Bărbatul care locuiește în Buckinghamshire, Anglia, a atenționat, de asemenea, că este important să respecți măsura în toate și să acționezi rezonabil. Arthur trăiește singur, gătește singur în fiecare seară, curăță casa și cântă regulat la orgă pentru propria plăcere.

Mâncarea lui preferată sunt legumele și carnea la grătar care merg bine cu vinul roșu. În același timp, Arthur primește adesea complimente că arată mult mai tânăr pentru vârsta pe care o are. Potrivit pensionarului, toate acestea se datorează vinului roșu și mâncării pregătite la grătar.

Meniul său include de obicei biftec, cârnați, ouă prăjite, ciuperci, roșii, mazăre, cartofi.

„Mănânc și beau ceea ce îmi place și nu mă interesează ce spun specialiștii. Cred că trebuie doar să respecți măsura și să acționezi cu înțelepciune. Eu beau două pahare de vin aproape în fiecare seară.”

Bătrânul recunoaște că, odată cu vârsta, digestia se înrăutățește, dar mâncarea la grătar este ușor digerată.

„Nu mă simt de parcă aș avea o sută de ani. Ai acea vârstă, de care te simți.”

Timp de 66 de ani, Arthur a fost căsătorit cu iubita sa Laura, care, din păcate s-a stins din viață în anul 2018. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, el a servit în trupele regale în calitate de inginer.  Apoi, a lucrat ca șofer în Italia și Africa de Sud.

Ulterior, Arthur a activat ca ucenic feroviar și instructor în domeniul prelucrării lemnului în Swindon.