10 tunsori care adaugă ani, acolo unde vizual ar putea scade!

Coafura este un instrument universal, care te poate ajuta să nivelezi ovalul feței, să ascunzi pomeții proeminenți sau să scoți în evidență delicatețea gâtului, dar tot coafura îți poate întinde o cursă insidioasă, adăugând ani, acolo unde vizual ai putea scade. Prin urmare, hai să ne asigurăm împreună că tunsoarea ta este în regulă și îți etalează perfect calitățile.

1. O tunsoare prea scurtă.

Coafura în stil băiețesc arată grozav doar pe domnițele tinere. De ce? În primul rând din cauza statutului. În al doilea rând pentru că etalează frumusețea chipului la 20 de ani, iar la 45 nu face de cât să accentueze ridurile de expresie și alte carențe, chiar dacă chipul încă rămâne frumos.

2. Buclele prea lungi.

Dacă ai părul desprins, lungimea buclelor nu trebuie să acopere omoplații, atlfel vei arăta în cel mai bun caz ca o sirenă trecută de 40 de ani.

3. Părul întunecat.

Renunță la culorile întunecate, decât dacă e nuanța ta naturală. Mai bine optează pentru culori mai calde sau pentru un blond rece. Negru dă feței o tonalitate gri, de culoarea pământului, evidențiind toate ridurile și amprentele vârstei.

4. Părul decolorat.

Hai să lăsăm blondul epatant și platinat fetișcanelor și amatoarelor de experimente. Acesta expune mai bine ca orice trăsăturile feței, astfel încât orice detaliu care trădează vârsta, devine patrimoniu public.

5. Părul argintiu.

Părul cărunt îmbătrânește. Ce poate fi mai evident?

6. Părul în culori extravagante.

Nuanțele exotice, începând cu violet și terminând cu albastru, de regulă, se potrivesc doar domnișoarelor tinere, pe femeile împlinite arătând nițel ridicol și deplasat. Plus la asta, chipul devine gălbui și senil.

7. Buclele dense, încărcate de fixativ.

O coafură sferică, cu bucle dense și mult fixativ arată demodat și îmbătrânește vizual cu 5-7 ani.

8. Volum hiper exagerat.

Un volum prea mare în tandem cu o textură densă adaugă ani și lasă senzația că ai ceva de ascuns.

9. Carre în formă de scufiță.

Moda pentru această tunsoare a rămas în anii 80’, iar prezența ei marchează o încercare disperată a doamnei de a deveni din nou adolescentă.

10. Volum în creștet.

Coafura babette a fost în vogă când Brigitte Bardot era tânără. Alo, fetelor?