10 trucuri care sunt folosite de catre supermarketuri, pentru a manipula cu cumparatorii (video)

De la supermarketuri, la magazine de moda, toti retailerii sunt antrenati sa te faca sa cheltuiesti cat mai multi bani cu putinta.
In acest videoclip va vom prezinta 10 trucuri care sunt folosite de catre supermarketuri, pentru a manipula cu cumparatorii

1. Semnele mari cu Sale/Reduceri atrag oamenii in magazinul respectiv, reducerile promise de peste 70% le au produsele foarte ieftine. In final achizitionezi produse cu reduceri mici sau fara de reducere

2. Deseori produsele pe poze arata mult mai bine decat in realitate, spre exemplu acest burger. Sau fructele si legumele sunt stropite cu apa pentru a arata mai proaspete.

3. preturi mari la prima vedere. In partea de sus se pun preturile mai mari, mai jos preturi mai mici. In asa fel ele iti par mai ieftine, dar deseori produsele cu preturile mai mici au un adaos commercial mai mare.

4. Dimensiunea mare a ambalajelor. Nu exista o reglementare in ceea ce priveste dimensiunea ambalajelor, astfel un pachet de chipsuri este mare, dar plin cu aer, pe cand chipsurile defapt ocupa putin spatiu.

5. Supermarketurile obisnuiesc sa ascunda cumva produsele lactate sau alte produse esentiale, cum ar fi detergentii, fortandu-te sa te plimbi prin tot magazinul pentru a ajunge la ele.

6. Reduceri false, unele magazine obisnuiesc sa faca reduceri de pana la 5 procente, dar cumparatorul vazand ca este afisat pret vechi/pret nou, nu de fiecare data calculeaza cat este de mare diferenta.

7. Micsorarea cantitatii. Companiile practica acest lucru, atunci cand pastreza pretul vechi dar micsoreaza cantitatea produsului (ex cola 1,5l -1,25l)

8. Avantaje false! Ca exemplu pe ambalajul de ulei din floarea soarelui este scris Fara colesterol sau Contine vitamina A sau E. Orice untdelemn contine vitamina E si nu contine colesterol.

9. Din cereale integrale. Deseori se intampla defapt ca continutul fainii integrale sa fie o parte foarte mica, restul fiind faina prelucrata.

10. Lista de vitamine pe ambalaj. Unii producatori scriu o lista de peste 5 vitamine, care se arunca imediat in ochi, dar defapt vitaminele sunt in cantitati foarte mici, uneori adaugate artificial.