
Alimentația reprezintă o componentă incontestabilă a vieții noastre de zi cu zi și indiferent de rolul nostru la bucătărie, cu toții suntem interesați de calitatea bucatelor care urmează să ne delecteze papilele gustative. Pentru ca experiența ta gastronomică să fie cât mai intensă, am pregătit tocmai 10 sfaturi din gura celor mai buni bucătari din lume, care-ți vor deschide ochii cu privire la posibilitățile pe care le ai la bucătărie.
Pentru a evita descompunerea peștelui cât acesta se fierbe, adăugă puțin suc de lămâie și nu acoperi vasul cu capac.
Că să feliezi ușor și eficient pateul de casă, e suficient să clătești cuțitul în apă fierbinte și astfel nu vor rămâne urme pe suprafața acestuia.
Scapă de zațul de cafea de pe fundul ibricului cu ajutorul unei lingurițe de apă rece, adăugate înainte de a turna cafeaua în ceașcă.
Celebrul bucătar – Jaime Oliver, promovează o metodă ingenioasă de a te debarasa de sâmburii măslinelor. Pentru aceasta e suficient doar să zdrobești măslinele cu fundul oricărui castron de pe masă.
Dacă dorești să ai parte de o carne suculentă la prânz sau la cină, aceasta trebuie sărată abia după finisarea preparării, mai ales dacă e alcătuită din bucăți dense. Adăugarea sării mai devreme accelerează deshidratarea cărnii și întărește suprafața acesteia.
De câte ori ți-au izbucnit cârnații în apă în timpul gătitului? Din păcate, acest lucru se întâmplă foarte des, chiar și cu cei mai experimentați dintre noi. Totuși există un mic truc cu ajutorul căruia poți evita acest lucru. Cârnații nu vor izbucni în timpul gătitului dacă sunt străpunși cu o furculiță înainte de a-i scufunda în apă.
Dacă nu ești amator de brânză acră, nu te grăbi să te dezici de acest deliciu nutritiv. Întotdeauna există posibilitatea de a o face mai fină. Pentru asta, amestecă brânza cu o cantitate egală de apă și las-o să stea timp de o oră. După aia, lași laptele să se scurgă prin strecurătoare și pui brânza sub presă.
Toată lumea știe că nu-i o idee bună să feliezi o plăcintă fierbinte, deși ispita este atât de mare. Totuși, pentru a face elegant acest lucru, poți recurge la trucul de mai sus cu pateul. Este suficient să clătești cuțitul în apă fierbinte și să tai plăcinta când lama cuțitului este înfierbântată.
Pentru a preveni alipirea sau prăjirea excesivă a cartofilor, aceștia trebuie preparați în mod corect. Taie cartofii în felioare, clătește-i în apă rece, iar ulterior, lasă umezeala să se îmbibe cu ajutorul unui șervețel de hârtie.
Ca să fie suculentă, carnea coaptă sau prăjită la cuptor trebuie udată numai cu bulion sau apă fierbinte, deoarece apa rece o îngreunează.