10 Obiecte de interior care fură din confortul locuinței tale! Renunță la ele imediat!

Probabil, confortul în casă este obiectivul principal al fiecărei gospodine. De asta depinde starea emoțională și mintală a tuturor celor care locuiesc în ea. Deseori, unele lucruri par nesemnificative, dar ne pot perturba senzația de confort și pot strica complet interiorul casei.

De ce obiecte trebuie să scapi sau, din contra, să le achiziționezi pentru a obține un confort maxim în locuința ta?

1.Rafturile deschise la bucătărie și ușile transparente la dulapuri

Dacă faci ordine la bucătărie la timp, atunci nu apar probleme. Dar dacă rafturile tale arată ca după un uragan și nu ai suficient timp să le aranjezi pe toate la loc, atunci este mai bine să renunți la un astfel de mobilier.

2.Oglindă mare în camera de baie

Dacă oglinda se află departe de robinet și duș, atunci totul e bine. În acest caz nu este imposibil să o stropești cu pastă de dinți sau săpun. Dar dacă nu intenționezi să ștergi zilnic suprafața oglinzii, încearcă să amplasezi o oglindă mai mică deasupra chiuvetei.

3.Lipsa raftului pentru pantofi

De regulă, pantofii împrăștiați în coridor nu numai că te împiedică să te deplasezi prin apartament, dar și adună foarte mult praf și gunoi, care ulterior se răspândesc și în celelalte camere. Prezența murdăriei și a nisipului pe podea, distruge complet confortul din locuința ta. Pentru a remedia situația, fă rost de un raft pentru încălțăminte. Acesta nu doar că va elibera spațiul, dar și te va ajuta să eviți problemele cu murdăria.

4.Tapete albe în hol

Tapetele albe din hol sunt o altă problemă, atunci când vine vorba de percepția vizuală a camerei. De obicei, acestea se pătează foarte ușor de la pantofi, bicicleta copiilor, precum și de la pungile murdare. Pentru a te feri de aceste bătăi de cap, înlocuiește tapetele albe cu altele mai întunecate sau orice alt tip de acoperire care poate fi ușor spălat. De exemplu, poți opta pentru plastic sau lemn.

5.Lipsa perdelei de baie

Să faci o baie în cadă și să folosești dușul sunt procese complet diferite. Și acest lucru se simte extrem de bine dacă nu ai o perdea de baie. Petele lăsate de apă sunt extrem de greu de curățat, arată foarte inestetic și în niciun caz nu adaugă confort încăperii.

6.Covoare mari

Timpurile în care covorul de pe perete aducea un plus de confort în living au trecut de mult. Acum, minimalismul este la modă. Dacă simți nevoia să așterni ceva pe podea, alege un covor mic de culoare deschisă care să se asorteze cu interiorul locuinței și să adauge puțin farmec.

7.Vesela crăpată și ciobită

Nimănui nu i-ar plăcea să mănânce dintr-o farfurie crăpată sau să bea dintr-o ceașcă lipită de câteva ori. Toate aceste obiecte nesemnificative la prima vedere, știrbează din confortul locuinței noastre.

8.Fire și cabluri la vedere

Acestea nu doar că creează disconfort, dar și îngrijorare. Și nu vorbim doar despre un scurtcircuit sau defect al firelor, e posibil să nu le observi și să te împiedici de ele. Prin urmare, dacă dorești să înlături acest pericol, dar și să adaugi confort în casa ta, încearcă să ascunzi toate firele și cablurile cât mai departe.

9.Florile artificiale

Florile artificiale nu mai sunt la modă încă din anii 1990. Dacă nu îți dorești ca locuința ta să fie asemănătoare cu cea a bunicii, schimbă orice tip de buchet artificial pe o plantă vie de cameră și vei observa imediat diferența.

10.Prea multe figurine decorative

Statuete, lumânări, rame cu fotografii, vaze, suvenire și figurine – toate acestea creează senzația de piață de vechituri, dar și adună foarte mult praf. O astfel de „adunătură” strică chiar și cea mai confortabilă încăpere, mai ales dacă toate acestea sunt aranjate pe un singur raft.