10 greșeli de stil care strică întreaga impresie despre tine! Nu uita să ții cont de ele!

În zilele noastre, apar în mod constant noi tendințe vestimentare, care propun combinarea diverselor articole și accesorii. Însă în goana după cele mai actuale look-uri nu trebuie să uităm de regulile clasice ale modei!

1.Balerini cu ținute de birou

Acest tip de încălțăminte îți face gleznele să arate mai voluminoase. Nu arată prea bine la locul de muncă, deoarece nu adaugă eleganță imaginii tale. Încearcă să porți pantofi cu toc înalt sau cel puțin mediu.

2.Tricou lung peste blugi

O cămașă, un tricou sau o bluză mai lungă purtată peste blugi îți „alungește” prea mult figura, iar în combinație cu o pereche de pantaloni scurți, în general, creează o imagine ciudată. Cel mai bine este să porți astfel de articole băgate în pantaloni sau să alegi modele mai scurte.

3.Genți mari la un eveniment de seară

Se consideră că gențile voluminoase sunt universale și pot fi purtate atât cu ținutele casual, cât și cu cele de birou. Totuși, atunci când ieși undeva seara ar fi mai bine să preferi modele mai compacte, căci o geantă imensă nu creează o impresie bună într-un asemenea context.

4.Cizme până la gleznă cu fuste scurte

Botinele arată destul de bine dar nu și în combinație cu fustele scurte. Acest tip de încălțăminte scurtează vizual picioarele, iar fusta mini doar accentuează acest efect.

5.Mai multe modele largi în aceeași ținută

Dacă optezi pentru câteva haine largi în aceeași ținută îți ascunzi formele, pe care ar trebui, de fapt, să le scoți în evidență. Încearcă să creezi o ținută echilibrată – ceva larg sus și ceva strâmt jos sau invers.

6.Pantaloni scurți cu colanți

Mai întâi de toate, pantalonii scurți sunt un articol vestimentar de vară și nu au nevoie să fie combinați cu altceva. Prin urmare, purtându-i cu niște colanți strălucitori riști să creezi o imagine ridicolă.

7.Fustele în mai multe straturi

Acestea arată bine când sunt purtate de femeile cu un abdomen plat, dar chiar și în cazul lor se creează impresia că au burtică atunci când merg. Ar fi mai bine să alegi o fustă clasică, potrivită pentru silueta ta.

8.Pantofii cu măsura nepotrivită

Pantofii care nu ți se potrivesc după măsură sunt un semn de prost gust. Atunci când îți alegi o pereche de încălțăminte, nu uita de faptul că picioarele pot să se umfle de-a lungul zilei.

9.Fularele

Ai grijă când porți un astfel de accesoriu, deoarece acesta scurtează vizual gâtul. Poartă eșarfele asortate cu o bluză cu decolteu.

10.Blugii nepotriviți

Denimul este un material care se întinde, așa că atunci când mergi la cumpărături sau ești în căutarea unei perechi de blugi, optează pentru un model care pare puțin mai strâmt, dacă vrei să îi porți cu plăcere mai mult timp.