10 Ghicitori ingenioase pentru a-ți pune creierul în mișcare. Vezi cât ești de priceput!

Îți propunem câteva ghicitori ingenioase. Verifică cât de priceput ești! Nu trage cu ochiul în răspunsuri!

1.Doi oameni se apropie de râu. La mal se află o barcă, care poate duce doar un singur om. Ambii oameni au trecut pe malul opus. Cum au reușit?

2.Unde poate fi posibil ca calul să sară peste alt cal?

3.Sherlock Holmes mergea pe stradă. Deodată a văzut o femeie moartă căzută la pământ. El s-a apropiat, a luat geanta ei, a scos telefonul și a găsit numărul soțului ei. L-a sunat și i-a spus să vină că soția sa a murit. Peste un timp oarecare soțul a venit. El s-a uitat la soția sa și îi zice: ,, O, dragă ce s-a întâmplat cu tine?” După asta a venit poliția. Sherlock a arătat cu degetul spre soț și a spus: ,, Arestați-l pe acest bărbat. El a ucis femeia.”

Întrebare: De ce Sherlock a decis așa?

4. Un borcan stă pe masă. El stă în așa mod, încât o jumătate din el se află în aer iar alta pe masă. Ce se află în borcan, dacă peste jumătate de oră el va cădea? Și de ce?

5.Un om a ieșit în largul mării și a început o frutună. Apa l-a dus pe o insulă, unde nu erau bărbați, acolo trăiau doar femei. Dimineața el s-a trezit legat la un ritual oarecare și a aflat că femeile vreau să îl omoare. El a cerut să i se ofere ultimul cuvânt. După ce a spus ce a vrut, femeile i-au construit o barcă și l-au trimis acasă. Ce le-a spus bărbatul?

6.Un elev de clasa 1 găsește răspunsul la această ghicitoare în 5 minute, un elev de liceu în 15 minute, un student într-o oră, iar un profesor niciodată. Ghicitoare: descifrează udtpcșșonz.

7.Se știe, că printre nouă monede este una falsă, care are o greutate mai mică decât celelalte. Cum să depistezi care monedă este falsă cu ajutorul unui cântar cu 2 talere, după doar două cântăriri?

8.Există două funii, fiecare din ele arde timp de o oră, dar arde neregulat. Cum să măsori 45 de minute cu ajutorul acestor funii și a chibritelor?

9.Odată s-au întâlnit trei infractori: hoțul Bălan, spărgătorul Negrescu și hoțul de buzunare Roșcovanu. ,,Este uimitor că fiecare dintre noi are părul blond, negru și roșcat, dar la nici unul din noi numele nu coincide cu culoarea părului. ” – a spus cel cu părul negru. ,,Într-adevăr…” – a răspuns hoțul Bălan. Ce culoare a părului are hoțul de buzunare?

10.Stă un perete din beton cu înălțimea de 3 metri, cu lungimea de 20 de metri și cu greutatea de 3 tone. Cum să o distrugi fără mijloace de ajutor și instrumente?

Răspunsurile

1.Ei erau pe maluri diferite.

2.În jocul de șah.

3.Pentru că Holmes nu i-a spus adresa.

4.Gheață

5.Să mă omoare cea mai urâtă dintre voi.

6.1,2,3,4,5…

7.Prima cântărire:3 și 3 monede. Moneda falsă este în grămada, care cântărește mai puțin. Dacă sunt egale, atunci moneda falsă este în grămada a treia. A doua cântărire: din grămada care are greutatea mai mică se cântăresc 1 și 1 monedă. Dacă au greutatea egală, atunci moneda falsă este cea, care a rămas.

8.Trebuie să dai foc la prima funie în același timp din ambele capete – asta e 30 de minute. Odată cu prima funie, dăm foc la a doua funie doar într-un capăt. Atunci când prima funia va arde timp de 30 de minute, dăm foc la a doua funie din cel de-al doilea capăt – obținem cele 15 minute rămase.

9.Bălan – nu are părul blond din cauza numelui și nu are părul negru, pentru că el i-a răspuns celui cu părul negru. Deci Bălan are părul roșcat. Negrescu nu are părul negru din cauza numelui și nu are părul roșcat, pentru că roșcatul este Bălan. Hoțului de buzunare Roșcovanu îi rămâne culoarea neagră a părului.

10.Grosimea unui astfel de perete nu va fi mai mare de 2 cm, asta ne permite să o împingem cu mâina.

sursa