10 fapte despre grecii antici, care vă vor amuza și vă vor șoca!

Grecia Antică se asociază cu filozofia, clădiri istorice și mituri, dar sunt unele lucruri extrem de bizare pentru un om modern.

1.Cerumenul

Medicii greci gustau cerumenul din urechile pacientului – se considera, că în așa fel poț diagnostica boala lui.

2.Parfum din sudoare

Sportivii greci ungeau corpul cu ulei de măsline, care ulterior era cules – împreună cu sudoarea și praful de pe corp. Acest amestec lichid  se vindea ca mijloc antistresant și se bucura de multă popularitate.

3.Excremente pentru femei

Grecii aveau niște obiceiuri foarte ciudate, ei considerau, că femeile sunt prera vulnerabile față de boli, și pentru îmbunătățirea imunității lor recurgeau la niște metode uluitoare. După un avort, de exemplu, femeia în  cauză era obligată să bea o băutură, care reprezenta un amestec de vin cu… excremente de măgar.

4.Strănutul ca metodă de contracepție

În Grecia Antică se considera, că strănutul după contactul sexual este o metodă efectivă de contracepție. Vă dați seama, că această metodă nu s-a dovedit a fi efectivă…

5.Pietre în loc de hârtie igienică

Grecii nu dispuneau de hărtie igienică, și de aceea se foloseau de pietre. Cei bogați aveau la dispoziție un ”device” mai avansat  – un băț cu un burete la capăt.

6.Corpurile înmormântate se acopereau cu un strat de pietre – pentru ca ei să nu să se scoale din mormânt.

Grecii se temeau de zombie, și de aceea luau unele măsuri de precauție.

7.Bărbații cu organele genitale mai mici se considerau mai atractivi

Standardele de frumusețe din Grecia Antică difereau de cele actuale. Cei mai atrăgători erau considerați bărbatii cu organele genitale mai mici, ei sunt reprezentai pe toate monumentele istorice din acea perioadă, care s-au păstrat. Organele modeste erau considerate mai estetice.

8.Sportivii se antrenau fără haine

Dacă cineva se rușina, el era luat în râs.

9.Un măr dăruit fetei simboliza dragostea

Astăzi se oferă flori, pentru a demonstra sentimentele față de o domnișoară, iar în Grecia Antică era de ajuns să servești ființa dragă cu un măr.

10.Simbolul sexualității – sprâncenele dese la femei

Dacă femeile din Grecia Antică doreau să primească mere de la bărbați, atunci ele erau obligate să urmeze tendințele, una dintre care era sprâncenele unite. Anume aceste femei erau considerate cele mai sexuale în Grecia Antică.

Sursa