10 Curiozități extrem de interesante – citindu-le, vei fi nevoit să deschizi enciclopedia!

Câte lucruri interesante și necunoscute de oameni mai există în lume! Planeta noastră este plină de mistere și fapte neobișnuite, care par absurde la prima vedere, dar reprezintă realitatea. Am selectat câteva curiozități, despre care puțini au auzit. Citește mai jos lista noastră și vezi pe câte din ele le știai și câte lucruri noi ai aflat!

1.Vinetele conțin nicotină. O vânătă de dimensiuni medii conține 100 de nanograme de nicotină. Pentru a ingera aceeași cantitate de nicotină ca cea care se găsește într-o țigară, este nevoie să consumi peste 10 kilograme de vinete.

2.Datorită faptului că meduzele sunt formate în proporție de 98% din apă, viața lor pe uscat este imposibilă. Ajunse pe uscat, acestea mor, uscându-se la soare.

3.La păsări lipsește vezica urinară. Urina trece direct de la rinichi la cloacă prin uretere, de unde este transportată către intestin și este eliminată împreună cu masele fecale.

4.Aurul curat este comestibil. Deși nu are niciun gust, unele țări asiatice pun aur pe fructe, în cafea sau ceaiuri. Europenii pun aur chiar în lichior.

5.Cimpanzeii folosesc mănunchiuri de iarbă sau crengi cu frunze pentru a-și curăța dinții într-o manieră similară cu cea în care oamenii se spală pe dinți după fiecare masă.

6.Oamenii de știință susțin că pe Saturn plouă cu diamante. Cercetătorii spun că grafitul sau cenușa creată de fulgerele de pe Saturn cad spre interiorul planetei unde din cauza temperaturii mari și a presiunii sunt transformate în diamante.

7.Caii nu au reflux gastroesofagian. Mușchiul care leagă esofagul și stomacul calului acționează ca o supapă unidirecțională.

8.Fructele de avocado se maturizează în copac, dar încep să se coacă abia după ce au fost culese. Un fruct de avocado poate să stea în copac până la 18 luni. Copacul îl păstrează în stare excelentă până te hotărăști să-l consumi.

9.Bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor. „Lampa lui Dobereiner” a apărut în anul 1823, când chimistul german cu același nume punea bazele acestei invenții. Primele chibrituri au fost prezentate pentru comercializare în anul 1826.

10.Caviarul mai este denumit și aurul negru și este apreciat din cele mai vechi timpuri. În Imperiul Roman, o cantitate mică de icre negre valora cât 100 de oi. Iar în Rusia, Țarul Nicolae al II-lea le permitea pescarilor să-și plătească taxele în caviar.