10 coafuri pentru femeile 50+ ce vor să aibă un look elegant și juvenil!

Indiferent de vârstă, orice femeie vrea să arate elegant, atrăgător și juvenil. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 10 tunsori care te pot ajuta cu împlinirea acestei aspirații. Dar fii atentă, nu e vorba de o “întinerire” forțată și deliberată, ci de una organică, armonioasă, obținută prin adăugarea inteligentă a accentelor și combinarea elementelor clasice cu cele contemporane.

Coafura de mai jos este, fără îndoială, una din cele mai potrivite pentru femeile ajunse la o vârstă elegantă. Volumul și nuanța părului fac chipul mai luminos și nivelează eficient ovalul feței, făcând trăsăturile acesteia moi și grațioase. Apropo, asemenea tunsori, în diverse variații, erau promovate activ de Marilyn Monroe.

Farmecul său e dat de bretonul alungit și nuanța însuflețită a părului. Printre altele, coafura poate fi aranjată foarte ușor cu un simplu uscător de păr sau bigudiuri cu velcro (scai).

Unii sunt de părerea că o tunsoarea prea scurtă aruncă o bilă neagră în direcția feminității și atractivității feminine. Să știi că au dreptate, dar doar dacă femeia nu îngrijește de coafura sa și s-a tuns scurt exclusiv din comoditate. Atunci da, despre ce fel de feminitate mai poate fi vorba? Reține! O tunsoare scurtă arată frumos doar pe doamnele care au grijă de coafura, pielea și ținuta lor.

Iar volumul este fundamental. Deci, înarmează-te de-acum cu un uscător puternic, un set de coafare bun și un fixativ de calitate superioară. Mai ales că în ultima vreme a apărut o paletă foarte variată de produse de styling și fixare. Pe lângă lac, mousse sau gel, există creme, spray-uri, pudre, argilă și multe altele, majoritatea fiind eficiente pentru diferite tipuri de păr.

Dar să nu uităm de coafura pixie! O asemenea tunsoare cu volum în creștet și șuvițe lungi în față și lateral arată foarte decent și întinerește chipul grație aranjării ușor neglijente și modului de vopsire, întunecat la rădăcini și luminos la capete.

Un efect și mai pronunțat este dat de tunsoarea de mai jos, când părul este aranjat într-un stil neglijent în mod deliberat pentru a conferi look-ului o notă de dârzenie și huliganism.

Dar ce zici de frizura de mai jos? Noi credem că este executată perfect. Un pixie care se apropie de ideal cu un volum potrivit în creștet, contur lateral progresist și un breton de excepție.

Un alt aspect pe care nu l-am abordat este părul cărunt. Pentru ca acesta să arate bine trebuie să obții un ton argintiu cu ajutorul oricărui șampon special pentru păr gri. Ce-i drept, s-ar putea să te coste. Prețul său variază între 30 și 50 de lei. Dar oare e mult pentru un asemenea efect?

Femeilor cu păr brun și brunet le recomandăm să încerce opțiunea de mai jos, care arată foarte decent și cochet, dacă știi să o completezi corect cu accesorii și machiaj.

Asimetria nu a ieșit niciodată din modă. Șuvițele laterale de lungimi diferite, completate armonios cu un breton oblic, alungit, fac ținuta mai dinamică, iar chipul mai juvenil.

Iar o astfel de tunsoare clasică pentru brunete se laudă cu volum în creștet, care alungește forma feței și te fac să arăți mai tânără și mai zveltă.