10 Citate dure de la una din cele mai controversate personalități politice – Vladimir Lenin!

Pe 21 ianuarie a anului 1924 a plecat din viață Vladimir Ulianov (Lenin), inspiratorul ideologic al Revoluției din octombrie 1917, primul premier al Uniunii Sovietice și fondatorul curentului leninist. De-a lungul anilor trecuți după moartea conducătorului, în țările sovietice a fost creat un adevarat cult a lui Lenin, iar la Moscova și în prezent este păstrat trupul său mumificat în Mausoleu.

Iată câteva citate ale lui Vladimir Lenin, care ne arată ce personalitate politică controversată era.

10.Este adevărat că libertatea este prețioasă – atât de prețioasă încât trebuie raționalizată.

9.Cine nu e cu noi, e împotriva noastră.

8.Un om cu pistol poate controla o sută fără.

7.Dacă vedeți pe cineva deștept, îmbrăcat cuviincios și care vorbește corect rusește – împușcați-l pe loc, pentru că nu-i de-al nostru.

6.A te baza pe convingere, devotare și alte admirabile calități spirituale; asta nu e de luat în seamă în politică.

5.Noi nu trebuie doar să frângem orice rezistență, oricare ar fi ea. Noi mai trebuie să-i obligăm pe oameni să muncească… și dispunem de mijloacele necesare… Aceste mijloace sunt monopolul asupra cerealelor, cartela de pâine, obligația generală de a munci. ,,Cine nu muncește, nu mănâncă”, asta e regula fundamentală.

4.Nu trebuie să stopăm pedeapsa cu moartea, ci dimpotrivă să o extindem.

3.Cât timp Statul există, nu poate fi libertate. Unde este libertatea, nu poate fi niciun Stat.

2.Ideile sunt mult mai puternice decât armele. Nu le permitem dușmanilor noștri să aibă arme, de ce le-am permite să aibă idei?

1.Tribunalul nu trebuie să suprime teroarea, ci s-o fundamenteze, s-o legalizeze, clar, fără a trișa sau a farda realitatea.