10 Animale -Exemplu, care știu perfect ce înseamnă fidelitate și afecțiune!

Noi toți ne-am obișnuit să considerăm, că etalonul devotamentului, fidelității și a jertfirii de sine față de partenerul vieții este omul. Dar, cum s-a dovedit a fi, și printre animale există romantici și monogami adevărați, care păstrează jurământul ,,de a fi împreună la bine și la rău, până când moartea nu ne va despărți”.

Este foarte impresionant, cât de fidele sunt aceste animale. Cunoaște și tu 10 animale, care știu foarte bine ce înseamnă afecțiune și devotament.

 

Pinguinii

Aceste păsări păstrează căldura în inimile sale în condițiile aspre din Antarctida. Ei își aleg partenerul și formează un cuplu pentru mulți ani înainte. Mama și tata se rânduiesc la clocitul ouălor și hrănirea puilor.

Lebedele albe

Lebedele păstrează fidelitate aceluiași partener toată viața. Viața de familie a acestor păsări se caracterizează prin calități minunate: prietenie, grijă unul față de altul, compasiune.

Vulturii

Se pare că, vulturul este ales ca simbol al emblemei naționale ale Statelor Unite, datorită caracterului său monogamic.

Gibonii

Înafara faptului că cuplurile acestor animale sunt deosebit de puternice, gibonii reușesc să aibă drepturi egale în relație.

Albatroșii

Secretul relațiilor îndelungate ale albatroșilor constă în deplasările de lungă durată ale soțului și dansurile ritualice stupide, dar pline de dragoste ale soției.

Lupii

Lupul are o atitudine foarte gingașă și tandră față de lupoaică și doar moartea îi poate despărți.

Castorii

Castorul – femelă este capul familie. Așadar secretul relației îndelungate și fericite al acestei perechi constă în înțelepciunea feminină.

Porumbeii

În multe opere de artă, porumbeii apar în perechi și cu timpul aceștia au devenit simbolul dragostei și a devotamentului. Ei l-au inspirat pe Shakespeare să scrie poezia ,,Phoenix-ul și porumbița”.

Bufnițele Tyto

Masculul îi face curte cu tandrețe timp de un an alesei sale. Apoi construiește o casă și o invită să devină stăpâna ei. Dacă femela acceptă și perechea are pui, masculul ia asupra lui toate grijile, ce țin de întreținerea familiei.

Vulpile 

Dacă vulpoaica moare, atunci vulpoiul niciodată nu își mai caută altă parteneră și își petrece restul vieții ,,în singurătate”.

sursa