“Zebra 3D” Câțiva artiști au pictat o zebră cu mâinile lor. Rezultatul a fost unul ULUITOR!

Regulile circulației rutiere, semnele, indicatoarele – toate acestea sunt foarte plictisitoare și greu de reținut pentru mulți oameni care vor conduce mașina. Ele însă sunt foarte importante, pur și simplu lucruri vitale atunci când ești la volan. La urma urmei, cunoașterea regulilor de circulație depinde de siguranța șoferului, a pasagerilor și a pietonilor.

Pentru a îmbunătăți siguranța în trafic, într-un oraș mic din Islanda câteva persoane au efectuat un experiment uimitor. Toată lumea admiră desenele 3D care au devenit o tendință din ultimii ani și au decorat zonele asfaltice, este o nouă direcție în artele vizuale.

Guvernul statului insular a decis să aplice realizările artiștilor pentru a crea un lucru util pentru siguranța pietonilor.Trecerile de pietoni pe care suntem obișnuiți să le vedem în orice țară, au fost transformate într-un obiect de artă. Iluzia optică face ca mașinile care circulă cu viteză mare, să încetinească. Totuși, instinctul de auto-conservare este un lucru puternic. Și în acest caz se aprinde instantaneu.

Pietonilor le place această inovație. Traversând drumul pe o astfel de trecere, ei se simt protejați.

Unii însă se tem să treacă, deoarece grinzile albe ale zebrei par să stea în aer. Trebuie de înțeles că toate acestea sunt o iluzie întruchipată.

Conceptul de marcaj rutier 3D, aplicat în Islanda, nu este nou. Anul trecut, ceva similar a fost făcut în India. Dar la un nivel mai primitiv și într-o zonă cu un trafic mai redus. Cu toate acestea, inovația a lăsat de dorit, deoarece nu corespundea pe deplin așteptărilor care i-au fost atribuite.

Sursa

error: Content is protected !!