Voluntarii au reușit s-o facă după patru ani de încercări inutile! Vezi pozele inedite ale pisoilor de nisip!

Patru ani voluntarii organizației Panthera au depus eforturi maxime pentru a depista și a fotografia puii pisicii de nisip, și în sfârșit ei au reușit s-o facă. Felis margarita este o specie, care locuiește doar în pustiul Sahara, alte pisici de nisip, din alte regiuni, au alte denumiri.

Culoarea naturală a pisicilor și modul lor strict nocturn de viață au creat dificultăți enorme voluntarilor. Pentru a se apropia de pisoii sălbatici, care evită contactele cu oamenii, ei au construit o machetă-robot a pisicii de nisip, dotată cu o videocameră.

Gregori Breton și Alexandru Sliva, lucrând în Maroc, au observat într-un amurg de seară trei perechi de ochi și nu puteau să creadă în norocul lor.

”E uimitor să găsești acești pisoi. Noi considerăm, că acesta a fost primul caz, în care pisoii de nisip au fost observați în condiții naturale în Africa” – consideră biologii voluntari.

În general pisica de nisip se mai întâlnește în Asia Centrală și pustiile din Orientul Apropiat, dar și acolo e foarte greu s-o observi.

Labele lor nu lasă urme pe nisip și toate speciile sunt active doar noaptea. Ele vânează totul, ce poate fi consumat, inclusiv și unii șerpi veninoși. E curios faptul, că pisica de nisip practic nu bea apă – setea și-o potolește cu lichidul din hrană.

Sursa

error: Content is protected !!