Vezi exercițiul care face adevărate minuni pentru coloana vertebrală!!!

Sanatatea coloanei vertebrale este esentiala pentru un trup sanatos. Celebrul vindecator japonez Katsuzo Nishi mereu atragea atentia asupra faptului ca multe dintre cauzele bolilor unui pacient trebuie cautate la nivelul coloanei vertebrale. El recomanda cu incredere practicarea zilnica a exercitiului „Pestele de aur”. Acest exercitiu intareste coloana vertebrala si are efecte benefice asupra starii generale de sanatate.

Exercitiul „Pestele de aur” realiniaza si relaxeaza terminatiile nervoase cu insertie direct pe coloana vertebrala. Nu numai ca reajusteaza coloana vertebrala, ci regleaza si functiile fiziologice ale tuturor sistemelor si organelor corpului, coordoneaza activitatea sistemului nervos intern si extern, imbunatateste fluxul sanguin si irigarea cu sange, si corecteaza postura. In plus, imbunatateste functia intestinala, hepatica, renala, cardiaca, cerebrala si a pielii.

Pentru a profita din plin de efectele sale benefice, practica exercitiul dimineata si seara, la inceput timp de 1 minut, apoi, treptat, timp de 3 minute.

Pozitia de pornire: Stai intins pe spate pe un pat plat sau pe podea, cu fata in sus; intinde mainile cat de mult poti si asaza-le in dreptul cefei; tine coapsele drepte si talpile in unghi drept fata de corp; degetele de la picioare trebuie sa fie indreptate mereu catre fata. Calcaiele si coapsele trebuie sa atinga podeaua (mai ales partea de sub genunchi a picioarelor).

c

Inainte de a incepe exercitiul, efectueaza cateva miscari usoare de stretching. Fa extensii ale coloanei vertebrale in diferite directii, mentinand fiecare pozitie in parte timp de 7 secunde: trage calcaiul drept de pe podea catre sus si fa simultan o extensie pe partea opusa, tinand bratele intinse; repeta apoi miscarile in oglinda.

Repeta aceste miscari de 5-7 ori pentru fiecare calcai in parte, folosind ambele brate.

Aseaza mainile sub vertebrele cervicale: indoaie coatele, lipeste corpul de podea, impreuneaza picioarele, si indreapta degetele de la picioare catre toate „proeminentele” corpului (de ex: gat, umar, bazin, omoplati). In aceasta pozitie, incepe sa scuturi corpul intr-o miscare de vibratie rapida de la dreapta spre stanga, precum un peste care inoata rapid.

c

In acest timp coloana vertebrala trebuie sa nu se miste. Misca de la dreapta catre stanga doar talpile, care trebuie sa formeze un unghi drept fata de trunchi, si ridica, totodata, capul. Imagineaza-ti ca esti un peste care inoata folosindu-si inotatoarea din coada, si tot trupul tau va incepe sa vibreze in mod corect. Efectueaza exercitiul timp de 1-2 minute.

Urmareste clipul video ca sa si vezi cum se executa corect exercitiul.

error: Content is protected !!