Vezi cum arată ultima șansă a lui Hitler de a câștiga războiul- avionul aproape invizibil Horten Ho 229, care este unicul exemplar păstrat până astăzi

O invenție neexplorată a naziștilor a fost recent restaurată de către inginerii americani. Este vorba despre avionul bombardier Horten Ho 229 testat pentru prima dată în a anul 1944 și care putea să-l ajute pe Hitler să câștige cel de-al doilea Război Mondial, însă americanii i-au stricat planurile.

Potrivit specialiștilor, acesta este cel mai performant avion din acea perioadă și este primul aparat de zbor capabil să transporte o încărcătură de o tonă, la o distanță de 1 mie de kilometri cu o viteză de până la 1 mie km/h. Plus la toate, el a fost unicul avion din acea vreme cu proprietatea de a duce în eroare radarele, efect care a fost obținut întâmplător, germanii nereușind să se folosească de acestă proprietate uimitoare.

Documentele de proiect ale acestui avion arată că efectul respectiv a fost posibil datorită stratului superficial al aparatului de zbor, ce era constituit din praf de mangal și clei de lemn, elemente care împreună ar neutraliza undele electromagnetice ale radarelor.

Totuși, Horten Ho 229 nu a fost invizibil de tot, el putea fi detectat, însă cu o întârziere semnificativă, ceea ce ar fi presupus atacul neașteptat asupra destinațiilor-cheie cum ar fi Londra sau chiar Statele Unite ale Americii. În ceea ce privește destinația de peste ocean, unele date arată că a existat un proiect special al unui bombardier cunoscut ca „Amerika Bomber” ce ar fi fost în stare să atace orașele atât de îndepărtate.

Din fericire, acest proiect nu a prins viață, din același motiv ca și punerea în exploatare a Horten-ului, întrucât armata americană în anul 1945 a ajuns și la fabrica germană, unde acestea erau realizate.

Iată de ce unicul exemplar al avionului Horten Ho 229 a ajuns anume în mâinile americanilor, avion militar ce a servit și drept sursă de inspirație pentru bombardierul invizibil al americanilor -„B-2 Bomber”.

Foto: gadgetzone.ro; aircraftnut.blogspot.md

error: Content is protected !!