VEZI COLECŢIA neobişnuită de CREAŢII artistice ale unei pictoriţe talentate. MERITĂ toată atenţia şi aprecierea!

Akie Nakata se autodefineşte – “pictorul pietrei” şi afirmă că există mult mai multe feluri de pietre/roci decât pare  la prima vedere. Ea nu foloseşte pentru pictură  pânza, precum ne-am obişnuit. Nakata pictează în detaliu reprezentările realistice ale animalelor pe suprafeţele netede ale pietrelor.

Nakata pictează diferite animale, din diferite regnuri, începând cu pui de bufniţe până la vidre. Alegerea animalului nu e întâmplătoare. Pictoriţa reprezintă în capodoperele sale fericitele întâlniri cu aceste animale.

Nakata îşi alege singură pietrele pe care le pictează. Ochii ei sunt în permanentă căutare. Ea găseşte pietre cu un anumit contur, pe care le păstrează tot aşa, apoi decide asupra animalului pe care îl va picta. Pentru Nakata, forma fiecărei pietre : de la piuliţă până la bolovan – reprezintă o parte din istoria sa, şi asta joacă un rol important în arta pe care o realizează.

Având în vedere multitudinea de detalii pictate, este evident că fiece capodoperă necesită eforturi îndelungate şi răbdare. Nakata spune că atitudinea ei minuţioasă depăşeşte graniţele tehnice ale picturii. Pentru ea, procesul creaţiei  are un caracter spiritual.

“Ceea ce eu pictez pe piatră, depinde de însăşi forma pietrei.”

Ca să pictez un animal, eu trebuie să simt piatra, mai întâi. Treptat şi atent aştern culorile pe piatră. Fiecare detaliu contează. Şi mă îndoiesc, spre exemplu, dacă am pictat unde trebuie coloana vertebrală pe piatră. Ezit, încerc să simt piatra, apoi continui.”

O combinaţie reuşită!

Acesta zici că e viu!

Nu-i aşa că nu-ţi poţi lua ochii?!

Şi pisica are reprezentare!

Adevărate capodopere!

Acest hârciog parcă ar vrea să-ţi comunice ceva. 

Dacă ai rămas impresionat, distribuie prietenilor tăi!

Sursa

error: Content is protected !!