Vezi ce se va întâmpla, dacă vei acoperi masa de călcat cu folie de aluminiu!

Ne-am obișnuit să utilizăm folia de aluminiu tot mai des în treburile casnice. Acesta este un lucru pur și simplu indispensabil în gospodărie: în folie poți pregăti bucate, cu ea poți curăța cratițele, din ea chiar poți face un vas de gătit și multe altele.

Foliile de aluminiu îți pot prinde bine nu doar în bucătărie. Acestea au atât de multe proprietăți, încât le poți folosi în scopuri variate, de la ascuțirea foarfecelor până la ameliorarea durerilor articulare.

Dar puțini știu, că datorită foliei de aluminiu poți călca hainele de două ori mai rapid!

De ce ai nevoie?

1.Scoate husa de pe masa de călcat.

2.Acoperă toată suprafața mesei cu folie de aluminiu.

3.Îmbracă cu grijă husa din țesătură înapoi.

4.Acum poți călca ușor și rapid!

Cum funcționează asta? 

Folia de aluminiu este un reflector excelent al căldurii, astfel încât toate pliurile și boțiturile se îndreaptă simultan pe ambele părți. Nu mai trebuie să întorci și să așezi din nou haina pentru a o călca și pe cealaltă parte.

Este un truc genial! Mai ales atunci când vine vorba de călcarea lenjeriei de pat, unde ai de lucru ore în șir.

De asemenea, cu ajutorul foliei de aluminiu poți netezi ușor șifonul, mătasea, viscoza și alte țesături delicate. Pentru a nu lăsa urme de la fierul de călcat pe suprafața acestor țesături delicate, așează haina direct pe folie și cu ajutorul modului aburitor, deplasează fierul încălzit la o distanță de 3-5 cm deasupra hainei.

Vei vedea, călcatul va deveni mult mai ușor și mai eficient!