Asta da descoperire! Vezi peștele, care a devenit principalul prădător, după dispariția în masă de acum cu 250 de milioane de ani

Acum 252 de milioane de ani, pe Pământ a existat o extincție în masă – cea mai distrugătoare din istorie. Până la 90% din toate speciile marine au murit. O lungă perioadă s-a crezut că ecosistemul a fost restaurat timp 5-10 milioane de ani, înainte de a fi construit un nou lanț de prădători.

Extincția catastrofală a marcat sfârșitul Permianului și începutul perioadei geologice Triasice.

Biodiversitatea mondială a fost restaurată în mai multe etape. Până în prezent, paleontologii au susținut că primii prădători nu au apărut înainte de epoca Triasicului Mijlociu, de acum aproximativ 247-235 milioane de ani.

Recent cercetătorii elvețieni și americani au descoperit, în nord-estul statului american Nevada, fosile ale unuia dintre cei mai antici pești răpitori – un pește osos primitiv cu lungimea fălcilor de 1,8 metri și dinți ascuțiți. Acest pește aparține unei specii necunoscute numită Birgeria, care a dispărut acum 2 milioane de ani.

Fosilele găsite fac parte dintr-un craniu de 26 centimetri, care aparține unui prădător crud. Acest lucru este evidențiat prin trei rânduri paralele de dinți ascuțiți cu lungimea de până la 2 centimetri de-a lungul fălcilor și, de asemenea, câțiva dinți mai mici în interiorul gurii.

De asemenea, descoperirea ar putea spune ceva despre temperatura apei din acele timpuri. Se credea că apele ecuatoriale antice (cărora le aparținea teritoriul modern din Nevada la acel moment) erau prea fierbinți pentru ca vertebratele să locuiască acolo în timpul Triasicului timpuriu.

Sursa

error: Content is protected !!