Vezi care este cea mai ușoară metodă din lume pentru a învăța tabla înmulțirii. Ușurează-i copilului tău munca!

Cu toții ținem minte cât de greu a fost să înțelegem și să reținem tabla înmulțirii, scrie porquenosemeocurrio.net.

Deși cu primele cifre părea destul de simplu, începând cu 6, totul devenea destul de complicat.

Din nefericire, profesorii nu ne-au spus despre tabelul „magic” după care e mult mai ușor și mai logic să înveți a înmulți. Este vorba despre tabelul lui Pitagora.

Poate că ai auzit de el, dar încă nu știi totul.

După cum vezi, în primul rând și în prima coloană sunt afișate cifrele de la 1 la 10. Celelalte celule conțin rezultatele înmulțirilor și se află la intersecția cifrelor pe care vrem să le înmulțim.

De exemplu: Dacă înmulțim 7 din prima coloniță cu 2 din primul rând, vom vedea că la punctul lor de intersecție se află rezultatul înmulțirii lor, adică 14.

Desigur, pentru ca un copil să poată înmulți prin intermediul acestei metode el trebuie să aibă idee ce înseamnă înmulțirea și trebuie să știe deja a aduna și a scădea.

Pentru început, explică-i copilului însuși principiul după care se înmulțește și abia după ce va înțelege, arătă-i tabelul lui Pitagora.

Pe lângă faptul că acest tabel nu-l face pe copil să învețe pe de rost, ea mai are niște plusuri:

Ea arată foarte clar principiul potrivit căruia dacă schimbăm termenii înmulțirii, rezultatul nu se schimbă.

(2×6 egal cu 6×2).

De asemenea, acest tabel îi oferă copilului posibilitatea de a vedea o consecutivitate și simetrie, ceea ce îi dezvoltă și logica.

De exemplu, vedem că un dreptunghi este format dintr-un anumit număr de celule (15) ce este egal cu rezultatul înmulții (5×3).

Așadar, încearcă să-ți ajuți copilul și prin metode alternative, altele decât se învață la școală. Într-o zi, îți va spune „mulțumesc”.

Sursa

error: Content is protected !!