Vei simți deplinătatea vieții numai acceptând s-o trăiești așa cum este, s-o trăiești cât mai simplu

Eu cred în aceea că trebuie să comunicăm cu Universul. Trebuie să învățăm a vedea semnele și să ne dezvoltăm sensibilitatea față de ele. Atunci când radarele interioare sunt setate să primească mesaje, poșta de sus vine zilnic: cu o frază auzită întâmplător de la cineva, cu un cântec în taxi, cu inscripția de pe maioul biciclistului. La fel cum și visele sunt pline de simboluri, pe care trebuie să le citim.

De asemenea, noi trebuie să mai învățăm să acceptăm tot ce se întâmplă cu noi ca pe un drum, pe care trebuie să mergem și nu ca pe o necesitate iritantă și o incomoditate temporară. Toate stările incomode sunt o practică bună în ceea ce privește trăirea acestor stări. Atent și conștient, ca și dimineața la țară. Pur și simplu trebuie să le trăim în momentul când ele au loc și nu din timp sau post factum. Gândurile la ceea ce a fost sau ce va fi ne lipsește de plăcerea de a trăi acum.

Lasă realitatea în pace. Nu trebuie să-i spui ce formă să ia, cum să se întâmple. Te dezamăgești și te întristezi de multe ori nu din cauza ca ceva nu e bine, dar din cauza faptului că tu ai avut așteptări prea mari, care nu ți-au fost satisfăcute.

Recunoaște că nu ești ideal, lasă-te în pace și pacea îți va umple lumea. Acceptă-te așa cum ești, acceptă lumea așa cum este.

Și atât. Lumea nu se va prăbuși peste tine. Încetează să mai tinzi să fii un părinte ideal, un partener ideal, un angajat și un prieten ideal. Fii om în primul rând și toate vor fi așa cum trebuie să fie.

Universului în plac oamenii cinstiți și curajoși. Cei care stau bine cu picioarele pe pământ, cu care e interesant să discuți, care știu să fie recunoscători.

Într-un mod surprinzător abia acum am înțeles cât este de important să te gândești nu doar la tine. Am înțeles că trebuie să scot din cap acel „vreau, vreau… mai mult, mai sus…” și să încerc să trăiesc cât mai simplu. E timpul să privesc în jur, să văd bucuriile acestei lumi.

Lasă totul să se întâmple de la sine în viața ta, acordă atenție lucrurilor mici și firești, respiră mai adânc, contactează cu fiecare om de parcă ar fi cel mai important lucru de făcut pentru azi.

Și pentru ca toate acestea să aibă și o aplicabilitate în viața ta, îți propun o tehnică, care pe mine mă ajută foarte mult. Atunci când trebuie să iai o decizie importantă, din câteva opțiuni, decide-te în gând la una singură și trăiește cu ea câteva zile, așa de parcă alte opțiuni nici n-ar fi fost. Nu întreprinde nicio acțiune în acest sens, doar vezi ce-ți spune starea ta. Dacă vei simți o ușurare și o stare de bine înseamnă că decizia pe care urmeaz-o s-o aplici este corectă, dacă devii îngrijorat și trist s-ar putea ca decizia din minte să nu fie cea mai bună pentru tine.

Olga Primacenko

Sursa