Vei rămâne uimit! Vezi tipurile de cafea și modalitățile de preparare ale acesteia în diferite țări!

Boabele de cafea și prepararea lor diferă de la o țară la alta. Se utilizează diferite moduri de șlefuire a boabelor, diferite ustensile, nu mai vorbim de arome și aditivi. prin urmare, cafeaua din diferite țări are și gusturi specifice. Cel mai important lucru este acela că fiecare țară are modul ei unic de preparare a cafelei.

Cafeaua fină preparată într-un vas special

Se pune praful de cafea și se adaugă zahăr, după preferință. Mai apoi se umple vasul cu apă rece. Vasul se pune la fiert, până se face deasupra un fel de spumă. Se lasă aproximativ 20 de secunde să se limpezească, iar mai apoi se toarnă în cești.

Cafeaua turcească preparată într-un vas numit “Hario”

Se crede că metoda a fost inventată de japonezi în 1908. Cel de-al doilea nume este purver (din engleză se toarnă ). Cafeaua este preparată într-o pâlnie cu un filtru de hârtie. Apa fierbinte este turnată lent printr-o spirală specială. Această metodă de preparare îți permite să descoperi aroma și subtilitățile gustului boabelor de cafea.

Măcinarea medie a cafelei prin aparatul “Aeropress”

Invenția acestui aparat aparține, inginerului Alan Adler și seamănă cu o seringă mare. În partea de jos a aparatului se află un capac cu un filtru în interiorul acestuia. Aeropress dispune și de pahare. Cafeaua este turnată în recipient, după care se toarnă apă fierbinte. După un minut, infuzia este împinsă lent, prin filtru, cu ajutorul unui piston timp de 30 de secunde.

Cafeaua preparată prin filtrul numit “Kemex”

Un filtru de hârtie este așezat în partea de sus a vasului de sticlă sub formă de clepsidră. Cafeaua se toarnă în acest filtru. Apa fierbinte se toarnă în doua etape: în prima etapă se toarnă 30-50 ml, iar în a doua etapă, după 30 de secunde, se toarnă încet încă 300 ml. După 4 minute băutura este gata. James Bond a folosit James Kemex în filmul “Din Rusia cu dragoste”.

Cafeaua preparată prin “Presa franceză”

Mașina de cafea cu piston a fost patentată în 1929 de italianul Attilio Kalimani. Cea mai populară versiune a acestei mașini de cafea a apărut în Franța, în anul 1958. Cafeaua este turnată într-un vas care are o presă, prin care se toarnă apă (90 ° C). Se lasă la infuzie nu mai mult de 4 minute. Soluția este presată în jos până în partea inferioară a filtrului, iar cafeaua se toarnă într-o ceașcă.

Cafeaua preparată prin aparatul “Expreso”

Invenția a fost patentată pentru prima dată în 1884 de către italianul de la Torino, Angelo Moriondo. Principiul de funcționare: apa care are o temperatură de aproximativ 90 ° C este furnizată unui recipient cu cafea măcinată la o presiune de 9 bari. Acest mod de preparare oferă o aromă puternică și bogată.

Cafeaua “Moka”

Mașina de cafea gheizer a fost patentată în 1933 de către antreprenorul italian Alfonso Bialetti. Se compune din trei părți. Rezervorul, care este umplut cu apă. Recipientul aparatului în care se pun boabele de cafea. Sub presiunea aburului, apa este împinsă prin a treia parte a aparatului, filtrul, ajungând în camera superioară a apartului.

Tipurile de cafea în funcție de tradiția diferitor țări

  • Austria

Imperial Mélange (Kaisermelange) – cafea espresso dublă cu adaos de lapte spumat și gălbenuș de ou bătut. Uneori, gălbenușul este amestecat cu miere în loc de zahăr.

  • Mexic

Café de Olla (Café de Olla) . Numită după oala de lut, în care preparată în mod tradițional această cafea. Boabele măcinate sunt amestecate cu zahăr, se adaugă melasă și un pic de scorțișoară. La cerere – anason.

  • Senegal

Tuba În timpul prăjirii, în boabele de cafea se adaugă chimion și piper guineic, iar apoi se prepară o băutură de cafea din acest amestec.

  • Kenia

Kahava chungu (Swahili Kahawa chungu ) este preparată din boabe de cafea, măcinate împreună cu cojile. Se bea  cu cardamon, uneori se adăugă ghimbir zdrobit.

Vietnam

Ka-fe-shya (de la Vietnamese Cà phê sua – “cafea cu lapte”) – în băutură se adaugă lapte condensat. Cafeaua din această țară a fost adusă de francezi în secolul al XIX-lea. Datorită disponibilității limitate a laptelui proaspăt, acesta a fost înlocuit cu laptele condensat. Se bea fierbinte, dar după preferințe se poate de adăugat și un cub de gheață.

  • Maroc

Cafeaua marocană . Boabele sunt măcinate și preparate împreună cu mirodenii: semințe de susan, piper negru, nucșoară.

  • Irlanda

Cafea irlandeză – cu adaos de whisky. Băutura este decorată cu un strat de cremă.

  • Portugalia

Cafeaua Mazagran. Este o băutură cu rădăcini algeriene. Espresso este turnat într-o ceașcă de gheață, diluată cu suc de lămâie, cu zahăr (sau cu sirop dulce) și cu câteva picături de rom, la dorință.

  • Hong Kong

Yuanyang ( În chineză, acest cuvânt înseamnă – amestec ciudat) – ceaiul negru este amestecat cu lapte condensat și cafea.

Sursa

error: Content is protected !!