Vei rămâne uimit! 6 istorii IMPRESIONANTE în care cuvintele simple au schimbat destinul oamenilor!

În viața fiecărei persoane există cuvinte care s-au scufundat odată pentru totdeauna în sufletul ei. Acest lucru nu este neapărat citat de scriitori celebri – este foarte posibil să le fi auzit în cadrul unei conversații cu un vecin sau prieten.

Salt la piscină

Când aveam 13 ani, am încercat să o învăț pe sora mea de șase ani să se scufunde în piscină. A durat mult timp, pentru că era foarte nervoasă. Se afla într-o piscină mare, iar lângă noi erau femei în jur de 70 de ani. Uneori se opreau și ne priveau. În cele din urmă s-au scăldat. Acest lucru s-a întâmplat într-un moment în care îi spuneam surorii să se scufunde și ea a strigat: „-Dar mi-e teamă! Mi-e atât de frică!” La un moment dat o bătrâna se uită la ea și clătinând pumnul în aer și spuse: „-Nu fi frticoasă, fă-o!” Acest incident s-a întâmplat acum 35 de ani, dar nu-l voi uita niciodată. Pentru mine a devenit o revelație – nu este necesar să fii neînfricat. Principalul lucru este să acționezi, chiar dacă ți-e teamă.

Fratele cel mai mare

Eu sunt cel mai mare dintre cei trei copii. Fratele meu este mai tânăr decât mine doi ani și jumătate, iar sora mea are 9 ani și jumătate. Când aveam 14 ani, m-am gândit la ceva cu tatăl meu, cel de-al doilea cel mai mare dintre cei 8 copii ai familiei sale. Mi-a spus: „Orice decizie luată în această casă, trebuie luată de trei ori. Pentru prima dată – o iai pentru tine însuți, în al doilea rând – pentru un frate care va acționa la fel ca tine și a treia oară pentru o soră care va repeta pentru voi doi. Fratele tău va trata sora ta așa cum tratezi și atitudinea ta față de ea îi va afecta așteptările față de ceilalți, inclusiv viitorul ei soț „. Acest lucru m-a scuturat și ma făcut să regândesc rolul fratelui meu mai mijlociu. Chiar și atunci când nu încerci în mod activ să influențezi pe ceilalți, cei care te respectă vor continua să-și bazeze deciziile asupra modului în care ai acționat în situații similare. Dacă ești furios, ei se vor comporta în același mod.

Gradul academic

Când aveam 38 de ani, m-am gândit dacă merită să învăț 2 ani pentru a obține o diplomă în radiografie. Am vorbit cu un prieten și m-am împiedicat de fapt. Am spus: „Sunt prea bătrân ca să încep. Voi avea 40 de ani când o primesc diploma.” Prietenul meu a răspuns: „Anii trec oricum, iar când vei avea totuși 40 tu nu vei avea o diplomă academică”. Acum am aproape 60 de ani, iar gradul mi-a ajutat să trec frontiera dintre lupta pentru existență și o viață decentă.

Tren

Odată am circulat cu autobuzul până la calea ferată. Înainte noastră erau câteva mașini, o lumină roșie ardea, iar dacă trenul mergea, ne-ar fi blocat pe linie. Au fost câteva minute foarte enervante și stresante. Cu toate acestea, lumina verde s-a aprins și autobuzul a mers. Criza s-a terminat. Dar dintr-o dată am auzit-o pe o mamă spunând copilului ei: „Ei bine, ce păcat, astăzi nu am putut vedea trenul”. A fost fraza perfectă pentru această situație. De ce nu să te bucuri de ceea ce ai?

Profesorii

„Toți cei pe care îi cunoȘTI știu ceva ce tu nu știi”, mi-a spus odată bunicul. Această frază îmi amintește de fiecare dată că sunt înconjurat de profesori.

Scaun cu rotile

Am întâlnit un om într-un scaun cu rotile. El a spus că într-o zi a fost întrebat dacă era dificil să fie legat de el. Răspunsul lui a fost următorul: „Nu sunt constrâns de căruciorul meu – sunt ușurat de asta. Dacă nu ar fi fost pentru el, m-aș culca și n-aș putea părăsi camera mea sau casa mea!”

Sursa