Urmează aceste 7 sfaturi de la marii milionari, pentru ca probabil să devii și Tu ca ei

Vrei să devii milionar? Sau poate chiar un multimilionar? De ce nu?

Scopul este clar… însă calea spre el nu prea.

Dharmesh Shah, co-fondatorul Hubspot (platforma Nr. 1 de Marketing&Sales, care recent a devenit publică) știe bine cât de grea și dificilă este calea spre a deveni multimilionar sau a ajunge la orice nivel financiar aspiri.

Iată ce afirmă el:

Desigur, banii nu sunt totul. În definiția succesului, banii pot ocupa nici pe departe primul loc din listă. Fiecare definește ,,succesul” în felul său. Iată definiția mea: Succesul înseamnă să-i faci pe oamenii, care au crezut în tine să devină măreți.

Pentru mine banii nu contează atât de mult, dar recunosc au contat foarte mult cândva (probabil pentru că nu aveam prea mulți). Dar să admintem că banii sunt în lista scopurilor tale. Și să admitem că, la fel ca și foarte mulți oameni, ai dori să devii milionar. Ce lucruri ar trebui să faci pentru a-ți mări șansele de a intra în clubul milionarilor?

Iată pașii pe care ți-i recomand. Nu sunt deloc rapizi sau ușori. Dar sunt mai efectivi decât calea ușoară și rapidă.

1.Încetează să fii obsedat de bani

Chiar dacă sună contraintuitiv, focusându-te pe câți bani faci, vei fi distras de la lucrurile care contribuie cu adevărat la obținerea și creșterea prosperității tale.

Deci, schimbă-ți perspectiva. Vezi banii nu ca pe obiectivul principal, dar ca pe un produs secundar atunci când faci lucrurile potrivite.

2.Începe să urmărești câți oameni ajuți, chiar și în cel mai neînsemnat mod

Majoritatea oamenilor de succes, pe care îi cunosc sunt foarte săritori la nevoie și gata să ajute oricând. Sunt niște oameni incredibil de buni și înțelegători. Ei știu că succesul lor se bazează nemijlocit pe succesul oamenilor ce îi înconjoară.

Așa că ei muncesc mult pentru a face pe alți oameni să obțină succesul: angajații, clienții, vănzătorii și furnizorii lor… pentru că ei știu dacă ei o pot face, atunci succesul îi va urma.

3.Încetează să te gândești cum să faci un milion de dolari și începe să te gândești cum să deservești un milion de oameni

Atunci când ai puțini clienți și scopul tău este de a face mulți bani, trebuie să găsești modalitatea de a stoarce ultimul dolar de la acei clienți.

Dar atunci când găsești posibilitatea de a deservi un milion de oameni, ai parte de mai multe beneficii. Feedback-ul pe care îl obții este imens, la fel ca și oportunitățile de a-ți îmbunătăți produsele și serviciile. Poți angaja mai mulți lucrători și beneficia de experiența lor, de abilitățile lor și de posibilitățile grozave.

Cu timpul, business-ul tău devine ceva la ce nici nu ai visat, pentru că clienții tăi și angajații te-au adus unde nu îți imaginai că vei ajunge.

Deservește un milion de oameni și deservește-i foarte bine – și banii tăi vor fi bine meritați!

4.Vezi câștigul tău ca pe o posibilitate de a face mai multe lucruri

Dacă să generalizăm, există două tipuri de oameni.

Unii fac ceva, deoarece vreau să facă bani din asta; cu cât mai multe lucruri fac, cu atât mai mulți bani obțin. Pentru ei nu prea contează ce anume fac, ei vor face orice atât timp cât sunt plătiți pentru asta.

Iar alții vreau să facă bani, deoarece asta le permite să facă mai multe lucruri. Ei doresc să își îmbunătățească produsul. Ei doresc să își extindă limitele. Vreau să creeze ceva: o carte, o melodie, un film nou. Ei iubesc ceea ce fac și văd banii câștigați ca pe o posibilitate de a face și mai mult ce iubesc. Ei visează să construiască o companie, care face ca totul să fie posibil… și câștigul banilor este ca un combustibil pentru acel vis de a construi acea companie.

,,Noi nu facem filme pentru a face bani, noi facem bani pentru a crea mai multe filme.” -Walt Disney

5.Fă un singur lucru, dar bine!

Alege ceva la ce ești mai bun decât alți oameni. Un singur lucru. Focusează-te maniacal în a face acel lucru. Muncește. Antrenează-te. Învață. Practică. Evoluează. Fii dur și critic față de sine, continuă să muncești pentru a te perfecționa.

Excelența este recompensa ta proprie, cea mai înaltă plată pentru munca ta. Respect mai mare, sentimentul de auto-valoare, împlinire mai mare și un sentiment mai mare de realizare… toate acestea le obții în termeni non-monetari.

6.Fă o listă de 10 oameni, care sunt cei mai buni din lume la ceea, ce ai ales (punctul 5)

Cum ai ales acei 10 oameni? Cum ai determinat că sunt cei mai buni? Cum ai evaluat succesul lor? 

Folosește aceste criterii pentru a-ți obține propriul progres și a deveni unul din cei mai buni.

Dacă ești un scriitor, poate fi clasamentul de pe Amazon. Dacă ești un muzician, pot fi descărcările de pe iTunes. Dacă ești programator, poate fi numărul de oameni, care îți folosesc software-ul. Dacă ești un lider, poate fi numărul de oameni pe care i-ai învățat și i-ai ajutat să se dezvolte pentru a-și atinge scopurile.

Nu te limita doar la admirația pentru oamenii de succes. Atrage atenția la ce îi face pe acei oameni să fie de succes. 

7.Stabilește rutina care asigură progresul

Nu uita că atingerea scopului este bazată pe crearea programului de rutină. Să presupunem că vrei să scrii o carte de 200 de pagini. Acesta este scopul tău. O metodă de a atinge acest scop este să scrii patru pagini pe zi, aceasta este rutina ta. Dorințele și speranța nu te vor ajuta să finisezi cartea, doar dacă vei respecta rutina vei obține cu siguranță ceea, la ce aspiri.

Stabilește scopuri, creează rutine care îți vor asigura atingerea acelor scopuri, și atunci vei obține progresul. Corectează ceea, ce nu merge. Îmbunătățește și repetă ceea, ce merge. Cizelează, recapitulează și adaptează, muncește din greu în fiecare zi pentru a fi mai bun decât ai fost ieri.

Curând vei fi bun, apoi vei fi excelent, iar într-o zi vei fi de clasă mondială. Și atunci, probabil fără să observi, vei fi și milionar.

sursa