Urmează aceste 4 reguli și organismul te va răsplăti cu sănătate și viață lungă

Indicatorii de sănătate sunt setați în mod natural, sunt anumite constante de care depine viața ta. Cu cât mai mult deviază valorile acestora de la normă, cu atât e mai rău pentru tine. De aceea, trebuie să ne învățăm să le reglăm în mod inteligent.

Iată care sunt indicatorii sănătății:

1. Tensiunea arterială – 120/80

Aceasta este puterea cu care gazul ajunge în sânge. Cifra 120 indică că fiecare celulă a organismului primește cantitatea maximă de oxigen pe suprafața vasului, iar 80 arată rezistența peretelui vasului din interior. Astfel, dacă unui deget de la picior nu-i va ajunge oxigen, tensiunea arterială se va mări.

2. Frecvența respiratorie – 16/min

Acesta este ritmul prin care oxigenul pătrunde în celule. Norma este de 16 ori pe minut. Dacă alergi, ea ajunge până la 26, dar trebuie să revină după asta repede la 16, altfel ceva nu e în regulă.

3. Frecvența cardiacă – 78/min

Numărul de bătăi pe minut trebuie să fie 78. Un puls mai rapid vorbește despre insuficiența oxigenului în organism.

4. Hemoglobina – 130 g/l

Este acel pigment roșu din sânge care răspunde de transportarea oxigenului spre celule și a CO2 de la organele de respirație. Dacă hemoglobina e mai mică, înseamnă că celulele nu sunt asigurate cu suficient oxigen.

5. Bilirubina – 20

Arată modul în care funcționează ficatul.

6. Diureza – 1,5 litri 

Cantitatea de urină eliminată timp de 24 de ore trebuie să constituie în medie 1,5 litri.

7. Greutatea = (Înălțimea- 100) -10 kg

Greutatea vorbește despre modul de alimentare și despre starea sistemului endocrin. Valorile ideale se calculează în felul următor: De exemplu, dacă ai o înălțime de 1,75 m. Greutatea ta potrivită va fi ( 175-100) – 10 = 65 de kg.

8. Glucoza în sânge – 5,5

Este rezerva de energie pe care o ai pentru o zi și o noapte.

9. pH-ul sângelui – 7,43

Când pH-ul organismului este de 7,41 survine decesul. Pentru reglarea pH-ului se folosesc ionii de calciu. Iată de ce e important ca acesta să nu fie deficitar în organism.

10. Numărul leucocitelor – 4000

Dacă numărul de leucocite este mai mare, înseamnă că în organism există o infecție și acesta luptă cu ea.

11. Temperatura corpului -36,6 C

Febra indică la faptul că sistemul imunitar luptă cu o infecție. 37 C- începutul luptei; 38 C – lupta activă; 40 C – lupta grea; 41 C – deces.

12. Colesterolul în sânge -6,5

Este acea grăsime din care sunt constituite fibrele nervoase. La fel, colesterolul este baza multor hormoni. El poate fi de două tipuri: bun și rău.

Așadar, pentru ca toți acești indici să fie normali, sunt 4 lucruri pe care să le oferi organismului:

1. Apă;

2. Nutriție;

3. Oxigen;

4. Toate aceste componente să fie oferite unui organism purificat.

Aceasta este numită filosofia sănătății. Poate fi înțeleasă și conștientizată de orice persoană. Sunt doar 4 pași zilnici care îți vor asigura o sănătate de fier și o viață lungă.

Iar dacă îi asociezi și cu activitatea fizică, lipsa stresurilor și gândirea pozitivă, atunci poți fi sigur de rezultat.

Sursa

error: Content is protected !!